Bingen, Germany


.



- intro...

hmm.. terasa mcm agak kekok lak lama x menaip kt blog ni.. x tau nk tulis aper..byk je benda yg berlaku kt kg aritu.. nt lapang2 refresh balik & blh la mengayat..hee.. alhamdulillah.. arini baru rasa agak free sket nak bergosip kt cni..hehe.. sejak sampai ritu (rabu) rasa mcm x cukup rehat.. dgn jetlag anak2 lg.. yg da bangun jam 4 ke 5 pagi mintak nasik..huhuhu.. tp arini da makin oklah.. tido ..makan.. etc..da mula nak ikut waktu sini.. kalau ikut waktu mesia lagi.. maunye meraung omak budak ni..hohoho...


-syifa & izzah jln2 di bingen...berlatarbelakangkan nuha, huda & izfa -

lps sampai rabu ptg kelmarin tu..sampai je semua terbungkang atas tilam.. letih x hengat aper.. makan megi & baki2 mknn yg dibawa drp mesia
jer ler ritu.. mlmnya rajin abe goreng ayam kepci..tq..tq..& khamis tu.. seharian la hendaknya mengemas rumah & harta karun yg dibawak drp kg..mcm x percaya jek sbb byk jugak la brg yg di bwk..(mcm stok 2 tahun jek..lps ni wajiblah masak sedap2 tiap ari..ngeee..) rempah2, kuih raya.. jgn terkujat plak.. rambutan pun adee u..!!! tp skang ni rambutan da abes ah sbb kn habiskan cpt..da agak hitam2 sume menanti masa masuk ke tong sampah.. ( igt nk jamu kwn2 & jiran yg kt cni..tp ...xkan nk beri kt kwn2 bda yg nk bushuk dah.. mcm kurg sopan lak..bek mkn sdiri..hee..)


huda, aminah,kakna, ella,lisa,& farah...


@ Bingen..antara yg sempat masuk nikon.:P..

ari jumaat lak.. kawan ajak ke Bingen utk jumpa kawan2 lain kt sana..adhoc nih!! xde pln b4 nih pun.. drp sini ke Bingen naik train dlm 2 jam 30 minit..guna Saarland Tiket 27 euro je. sebenarnya nk berjumpa ngan kak mila ( naqibah usrah) & keluarga, wani & keluarga serta anak2..yg dtg drp utara & timur jerman ( Hamburg & Leipzig) .. yg turun ke Bingen ni utk satu program motivasi ( utk kaum2 adam..).. juga nk jupe adik2 usrah di Bingen..yg selama ni cuma dpt dgr suara jer time usrah..hihi ( usrah online..). ramai juga yg berkumpul di situ.. meriah & seronok rasanya & rasa kepenatan bru balik drp mesia hilang dek berjumpa ngan kawan2 disana.. ( bukan selalu dpt kumpul reramai nihh..)


- kak mila (naqibah kami..), kakna & huda.. -


- usrah live... -

alhamdulillah smpt juga buat usrah ringkas secara live..:D..berkenal-kenalan sesama ahli usrah & berkongsi pengalaman susah senang di jerman.. (kira ni plan last minit..) . Program motivasi ni utk student lelaki yg tggl di Jerman.. tp isteri2 & student2 perempuan yg tgl di Bingen mengambil peluang utk berjumpa & berkumpul beramai2.. sempat juga tour ke flohmarkt aka carboot yg 1st time di buat dibingen & kebetulan tpt tu tak jauh drp tempat kejadian... nyelam sambil isi air skali lah ni...hehehee.. :P


- usrah ke makan2 nihh..?? ;P-


- lawatan sambil belajar ke flohmarkt..he he -


- bergaye sungguh!.. ;p -

sabtu ptg balik ke homburg semula.. & mlmnya kami menerima tetamu (kak mila family & wani family) yg dtg beraya di rumah kami.. kira tamu pertama yg dtg beraya lps kami sampai di sini.. dan esoknya dlm jam 12 tgh mereka bertolak semula ke destinasi setrusnya ie ke Metz ( France..dkt sempadan..dlm 1 jam lbh) & Luxembourg..seterusnya ke Idstein..(umah kakna) .. da alang2 turun ke bwh.. eloklah rasanya turun ke tpt2 ni sbb da x jauh drp homburg ni.. :D


antara team adam yg terlibat di bingen..




semangat2.. ke flohmarkt..hehe

so..leni lps mengemas rumah & tinggal sket je lagi harta karun yg nak dikemas.. harapnya siap lah nk mengemas nye.. time2 sejuk ni mmg rasa nk membuta aje.. tp apakan daya.. anak3 plak x rajin nk turut sama.. karang biar aje ade lah operasi yg berlangsung dgn jayanya..hohoho.. mmm itu jela citer yg berlaku sjk kami sampai ritu hingga ke arini.. citer kt mesia pun x sempat nk tulis lagi.. nantila eh bile da berkesempatan.. :)..insya Allah.. lagi gamba2 smsa di homburg.. kat bwh nih :


mai makan ..:)


wani , kak mila & iu..


en rf & en shafri..


bertolak ke destinasi seterusnya.. tschuess..

p/s : takziah utk kak mila atas pemergian ayahanda yg tercinta pagi semalam....
semoga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh.. amin..

9 Responses to “Bingen, Germany”

  1. dillhanim says:

    sy ada nampak rice cooker baru ;)

  2. iu rf says:

    eik.. ramai org tu.. bende tu gak yg dill npk..:P.. dasattt....hehehehe

  3. Ajzie says:

    rice cooker baru... yihaaaaaaaa.. nak dtg laa.. masak nasi lemak tau ayuuuuuu.. hihi

  4. iLhAm says:

    rice cooker baru eh?...wowiee canggih..

    terima kasih kerana sudi datang ke Bingen..lain kali datang lagi laa^^
    mintan maaf dari kami kalu ada kekurangan layanan semua...

  5. iu rf says:

    nasik lemak....ala... da berlemak2...nihhh...


    ilham - layanan sgt marbeles... maceh mengajak ke sana..hihihi

  6. Wah!
    Bestnyer dapat kumpul ramai2 kt sana..

    Allahyubarik fikoum..
    =)

  7. alahai seronoknye ..

  8. iu rf says:

    nabila - tentu lagi seronok bila nabila ada... kan..kan...

    (*V*)

    ayeen - aha... ritu ade msg2 an.. num akak da tukar kt cini..mmm.. nt kt mesia nk rasa kopok leko ayeennn....:D

  9. lama tak tgk wani...dah beso anak2 dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails