3 in 1


.


- aksi piyah di Raunheim.. =D -

hujung minggu lepas.. bermula drp hari jumaat kami se family keluar ke luar daerah berhampiran frankfurt untuk bertemu rakan2 di sana..( 3 jam je naik train) pada awalnya macam tak jadi jer nak keluar ( masih keletihan sbb bru je jalan2 di swiss & italy) tapi memandangkan ramai kwn2 duk usha2 suruh dtg terasa lebih bersemangatlah nak berjalan tu..


- ececeh... sape manja nih.. :p -

Bersemangat tu pertamanya sbb nak melawat kak neny & family ( pernah jupe sekali masa ceramah uzar di konsulat beberapa bulan lepas), time tu tak kenal sgt.. & selebihnya byk berhubung by ym je.. dah banyak kali plan nk berjumpa tapi asyik tak jadi jer.. so utk merealisasikan harapan tuh.ecececeh...akhirnya dpt la berjumpa di Raunheim ( Umah kak neny & keluarga)


main..main..


- @ kak neny house.. -

kami bermalam semalam di rumah kak neny, anak2 ni biasalah.. awal2 tu buat dekk jek..tak kenal.. main pun jauh2..leh main intai2 lagi eh.. (tp da lps sejam tuh..haa.. mula la..malu2 kucin je awal2 tuh.. huhuhu) habis bergema rumah kak neny dek suara anak bujang dua org nih..ish2.. segan btl sy....ngee..


- sambil menonton.. da makan.. tak ingat da tv katne..hehe.. -


yummy...!

selepas di hidangkan dgn air teh berserta popia goreng & nugget yg besh! kami dihidangkan dgn dinner yg special.. ikan kembung asam pedass woo.. ( ikan fresh lagi..) ..sawi goreng & ayam goreng.. mmg sedap kak neny masak... ( untung cik abe..hehe) habis licin pinggan.. siap menambah lagi.. hihihi.. terima kasih buat kak neny & abg zul, kerana sudi melayan & menumpangkan kami di rumah.. jemput r mai homburg plak ye.. !


ke banhof..


pokok yg cantik... sume menanti gondol.. sbb nak winter..huahua


- nak ke rumah Matt & Liza.. Haziq & Twin.. kakak & adik:) -

awal pagi lepas bersarapan dgn bihun goreng kak neny, kopok udang & sambal yg power tuh.. kami bertolak ke rumah Liza & Mat yg baru menerima cahayamata pertama kira2 2 minggu lepas.. nama bb tu Liya Raihany.. sungguh comel & baik sbb sik tido je walaupun da dikejutkan beberapa kali oleh ibunya.. ( besh la ibu leh rehat lama2...hehehehe)


- di rumah matt & liza.. -



then ..dalam sejam lepas tu kami bertolak pula ke rumah kakna di Idstein utk jemputan mkn2 & majlis harijadi kakna.. dlm kul 215pm sampai di banhof.. tertinggal lak bas yg telah di booked b4 tu krn train delay 5 minit.. so kenalah naik teksi.. sbb bas lps tu da penuh lak.. (bas tu cam van je..7 seater ..sejam sekali je lak tu..) nak tunggu ..lama lagi & dah tak larat lah sbb hujan & sejuk yg amat lagi..cian budak2 dan mak budak..huhu.. so.. sewa lah teksi..dipertengahan perjalanan tu boleh plak driver tu sesat & baru terkedek2 nk kuarkan tom2 dier .grrr..sabo jekk.. abis le melayang duit sbb meter sik laju je berjalan..17 euro..uhuk3.. takpelah asalkan sampai...:D


senyum manis sume.. :D


- izzah belajar berdiri.. -


:D

seronok berjumpa dgn kawan2 di rumah kakna.. adik2 drp bingen, family kak azma pun sampai selepas kami sampai.. family kak liza..( kwn kakna yg bru sampai di Jerman) ..keluarga wani drp Hamburg yg sampai semalamnya.. seronok berbual & bercerita.. hanya sempat di sana 3 jam je.. nak kena catch teksi yg telah di book oleh huby jam 515pm.. (train lepas jam ni agak lama..sampai 5 jam..! ) tak larat nk duk dlm train lama2.. kena transit2 lagi..dah gelap & sgt sejuk..




- antara kawan2 yg sempat si snap bersama tuan rumah, kakna.. -

teruskanlah aje ngan plan asal.. kalau tak boleh lah jalan lagi ke rumah kak neny sbb tuan rumah dah ajak ke sana.. tapi macam takutlah pulak susahkan family kak neny bawa ramai2 org nih..hehe.. apepun ..terima kasih buat kak neny sekeluarga , Liza sekeluarga & kak Na sekeluarga krn sudi menerima kami sebagai tetamu pada wekend lepas..! memang besh & berbaloi2.. ! he he hee...

p/s : 3 in 1 = 3 family in 1 weekend..:P

9 Responses to “3 in 1”

  1. :cahya: says:

    :D
    mai la lawat liya lg nnt...
    tak sempat sembang panjang pon ritu..
    btw...nak gmbr... :)

  2. rf says:

    hehehe..

    dtg cni laks.. :D

    lagi gamba ada kat bwh nih

    http://picasaweb.google.com/rfiu81/FrankfurtNov2009#

  3. patut 4 in 1 sebab cam ade gaye nak dapat menantu je hehe kan main lagi nabilah..melepas la uncle camni hahaha!

  4. Zuri@ni says:

    Woooo...Haziq, bestnya diapit oleh 2 anak dara comey tu, hot bachelor gitu, hehehe

    Org tengah sembang2, sempat lagi izzah menunjukkan skill berdiri dia tu, suka la tengok gambar tu, keh keh keh

  5. rf says:

    jalak.... ushh....asik banget kamu ya.. report sama kak neny ini macamm... ha ha ha

    zue.

    heehee...jejaka terhangat dipasaran..nt jumpa ngan naurah yg cute tu...x tau gana laks..hihihi

    da biasa berdiri..tp nk melangkah tu susah benar npknye... nk setahun dah ni..hujung bulan..

    -ayu-

  6. Neny says:

    oho...puji melambung2 nih! kena belanja kfc ke nih?

    Xpe, kasi chance la kat uncle rusdy yg terbayang2 akan fasha sandha itu. Layan saja la....

  7. iu rf says:

    fasha sanda..?? erkkk.. sabo jek.. wpun adikku tak se cute pempuan itu.. tp hatinye mungkin lagi cute drp pempuan itu.. ekekeke

  8. dylla says:

    wah2..patutla aritu mintak no tepon k nenny.. ni rupanye kejenye..ala2 terlepas train lak, citer mggu lps, mggu ni br baca..hehe..
    tp, best jek dpt jln2 3 buah rumah in one weekend.. tgk2 gmbo ni trasa rindu lak kat kak iu n kak nenny..
    ni pun br usha blog kak iu,
    jeles tgk gmbo ke milan.. sempat lg tu..!

  9. iu rf says:

    dila...

    awat x reply msg akak..:P
    rindu gak la kat dila..
    kan besh kalau kite jdik jiran.. hujung mgu bile free2 leh jalan sesama.. wat girl day out...hihihihi..

    nt da lapang2 tuh jalan la lagi ke sini... eh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails