Aidiladha 09 @ Saarbruecken


.



mit kak azma & a.akim sefamily.. 27 11 09

raya tahun ni pergi ke masjid arab di Saarbruecken.. dekat rumah kat Homburg ni ada masjid turki je yg wat solat raya.. masjid arab tak buat.. masjid turki wat solat raya ikut mahzab len ..so cam conufse sket nak ikut... so lari la ke saarbruecken naik train..carik masjid arab..hohoho.. then sbb payahnye nk mengharung awal pg hari gelap dengan angin mcm nk ribut dan hujan.. kureng semangat sketlah.. then tak sempat nak catch train yg terlepas depan mata je.. penat je larik pecut 500 meter..huahuahua..


depan masjid arab @ saarbruecken dgn kwn2 indonesia...

dah sampai banhof saarbruecken tu kena naik bas lak utk ke masjid.. fuh sib baik orang tak bersurai lagi.. tapi dlm 15 minit nak habis khutbah raya.. bru sampai.. tak sempat lak nk solat raya.. & dgr khutbah raya..( bukan faham pun bhs arab..huhuhu..) xde rezeki kot nk solat raya utk last raya ni..takperlah.. tp besh sbb dpt jumpa kwn2 seindonesia & kwn2 drp negara len yg kumpul sama-sama..


yumm...super!

demo makan pizza..1st time sy dtg kedai ni.. so minta tunjuk ajarku sifu...nge~

then..habis tu.. jalan2 kat stad & makan2 raya kat restoren pizza je.. org kt kampung makan ketupat lomang ..kuah kacang segala.. tp kami makan piza je..??? takpelah berbaloi makan sbb sedap..lgpun mama piyah maless tak sempat nk masak..ha ha ha..




time izzah zzz....

jalan2 town ngan kak azma.. kali ni x sempat raya bersama kita ye kak.. sob2..;( hanya raya bersama kat tpt piza tadi...jadilah... asalkan jumpa dan dpt makan sama2... hoyeyy..:D


jalan-jalan kat stad saarbruecken.. lama x jalan sini..:)


hiasan xmas menghiasi mana2 bandar di dochland..!


odw nak g tempat lain... jom... :D

4 Responses to “Aidiladha 09 @ Saarbruecken”

  1. okla sempat gak dengar khutbah..daripada saye ni uhuk3..

  2. Fa'e says:

    iu, ramai gak yer owg msia kat area iu duduk tu....

    blm terlambat kot k fae ucapkan selamat hari raya aidil adha buat iu sekeluarga...

  3. kak azma dah tak berblog lagi ye?mana tahu kalau jadi gi tpt ayu boleh la setkan jumpa kak azma dgn kak azie pulak ye.. hehe..

    hana ada email kat yahoo:)

  4. iu rf says:

    rusdy,

    x sempat dgr khutbah eh??? ehehe

    kak fae,

    tpt sy x ramai mesia.. ada 2 family je yg berdekatan sini.. tp kt area cam frankfurt mmg ramai mesian kt sana.. area sini2 ramai indonesian...besh juga sbb lebih kurang je budaya sume.. paling seronok dpt berjumpa semua...

    hana,

    oh.. kak azma ada.. leh contact kalau hana nak.. nt sy tanya kak azma kalau hana jd dtg sini.. leh arrangekan masa tuk jumpa.. kak azi pun ada gak.. nt kalau jadi dtg contactlah sy kat sini ye..

    k..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails