lepaks @ Neurosurgery Uniklinikum Saarland.


.

Hari ke 2 ke kindergarten.. hujan renyai-renyai cam semalam.. cloudy.. sejuk suhu di bawah 10 degree.. gelap semacam jer.. hmm.. terbayang-bayang nanti musim winter sure lagi sejuk & mencabar gile..

oleh krn awal-awal ni masih dalam waktu penyesuaian, masa di kindergarten hanya 2 jam je..cikgu suruh datang jam 10 -12 je.. esok pun katanya tak perlu nak hantar awal sangat.. maybe taknak bagi mrk ni terkejut ngan suasana baru.. haziq nampak sgt suka ke sekolah ..maybe mmg da masa dia bersekolah & suka ada ramai kawan.. tapi faris nampaknya masih confuse2.. & perlukan masa utk sesuaikan diri..
- time kat uks.. -

faris suka sangat main puzzle.. selagi puzzle tu x settle.. selagi tu dia taknak wat benda lain..nak habiskan puzzle tu gak sampai siap.. taknak pula orang tolong kalau tak reti nak buat... memang sangat tekun.. ! beza ngan abg dia.. yang suka dengan macam2 jenis mainan & mudah sangat boringnya.. train,kereta,robot, kapal terbang,lori.. bajak..etc.. sume jenis koleksi menan dia ada..kecuali anak patung ler.. kalau ke kedai or flohmarkt..memang pening paler la mak ayah dia nak melayan.. meminta itu ini.. tapi kalau faris jenis yg senyap..setakat ni belum nampak lagi nak meminta2 mainan ...
- cian piyah main sorang2..abg2 g school.. -

so tadi pagi ikut huby g lab di Neurosurgery UKS..sementara huby wat keje di lab, mama ngan piyah lepak2 kat bahagian kaunter tpt menunggu, kebetulan ada tpt main utk kanak2.. sementara menunggu jam utk ambil anak2 di kindergarten, bb tak banyak meragam sangat lah.. sukee..:D, so lepas ni.. dah tau bas yg kena di ambil utk ke kindergarten,masa & bus stop mana nak kena turun.. so no worries lepas nih..insya Allah.. Bas 511 (15 minit).. berhenti jauh skit, minit ke 15 & 45 , & bas 512 minit ke 6 & 36.. dekat sket bas stop dia.. tp bas pusing jauh sket lah (dlm 25 minit).. huhu~

- merentasi hutan belukar utk ke destinasi.. ( lalu jln short cut..huhu)-

7 Responses to “lepaks @ Neurosurgery Uniklinikum Saarland.”

  1. oo dah gi skolah hero2 kak ayu ni..sehr gut! selamat menjalani rutin hidup yg baru!

  2. Neny says:

    Selamat menguatkan semangat menjemput anak pulang dr sekolah di kala winter nanti ok! Chaiyok!!!

  3. Ida Chan says:

    seronok bace citer ko n anak2. nt post entry pglaman skolah dorg lak ek ^_^

  4. Ajzie says:

    Merentas hutan dan belukar tuh.. tak tahan nak baca.. Ada gunung ganang tak? Kalau ada nak dtg nak buat shooting sambil main ski... hahahahha.


    Bagus lah Faris mempunyai semangat yang begitu.. Dia sgt berdikari..

  5. iu rf says:

    rusdy,

    maceh2..doakan kami tabah!..ekekeke

    kak neny,

    err...winter x tau la gana.. hrp2 sumenye ok..hehe

    ida,

    x reti sebenrnye nk citer camne.. segan gak tp.. sbb nk balik mesia nt sure suke ble bc entry 1st day anak2 g tadika... kt mesia sure x sama sbb da byk kemudahan.. sini susah2 pun sure dikenang sampai bile2..:D

    kak azi,

    eh aderr.. lupe nk ckp.. menuruni bukit yg curam sambil hujan renyai2 dlm hutan yg sungguh gelap.. ahakss... :P

  6. Hubby IU belajar kan? dia study ape ye kt sana?

  7. iu rf says:

    study neuroengineering :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails