Heidelberg, Germany


.



Heidelberg, Germany..

lawatan ke Heidelberg, Germany.. 23 dec 09 lps.. dgn kak azi's family drp Kaiserlautern & Rusdy fr Siegen, Germany.. 1st time kami sefamily ke sini pd hujung tahun 2006..tak byk berubah sekarang..


odway..anak papa sume ni..=)


haziq syafi ngan ammar haziq ( anak kak azi, KL) ..sebaya..

perjalanan drp Kaiserlautern ke Heidelberg mengambil masa sejam 30 minit dgn train.. klu drp Homburg dlm 2 jam.. enjoy dlm bersama rombongan cik kiah.. he he he


da sampai..kena naik bas 10 minit, jalan kaki nak ke bridge.. (town heidelberg)


- ngan kak azi.. di heidelberg.. -


-pemandangan heidelberg castle drp bawah -

dalam 15 ke 20 minit berjalan drp town sampailah ke jambatan yg bersejarah itu... masa ni sejuk.. gelap & hujan kadang2..


- kanak2 riang terlibat.. =) -


piyah & papa piyah..atas jambatan.. berlatarbelakangkan castle atas bukit nu...


-sejuk eh piyah...

next nak ke castle lak.. kena beli tiket utk naik cable car kat station dier..

- dlm cable car..

sampai di castle.. naik cable car dlm 10 minit je.. ada tahap2 ketinggian sebenarnya.. kt bwh ni gamba2 kt area castle.. pemandangan di sini mmg sangat cantik.. subhannalah..




-bridge tadi...


ngan kak azi..;)


- yg kat belakang tu snow yg blom cair..sejuk weh... -

plan masuk ke dalam castle.. 3 euro sorang kalau student diskaun 50%


dalam castle..


- tinggalan sejarah... -

dalam castle ni rupanya ade gak museum...


dlm museum..


comel je..




nak keluar castle da pasni...


nak naik ke tahap yg paling tinggi..


macam nak naik benda tu.. tp sebab da nk gelap.. dan nk tutup.. tengok saje lah drp sini...


- amik gamba pun jadila... hikhikhik -

p.s : perjalanan pd 23 Dec 09.. bersama Kak azi's & A.akmal's family, En Rusdy.& kami sekelurga...



2 Responses to “Heidelberg, Germany”

  1. iLhAm says:

    kak iu...
    nanti kte naek "benda tueh" same2 nak?...cam menarik jerk..panorama yg indah, sjuk mata memandang..
    rasa cam nak gie lagi skali heidelberg la...=)

  2. iu rf says:

    insya Allah ilham.. yukkkk..!! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails