Fire...fire...


.



Alkisahnya pagi tadi dlm jam 4 pg aku terjaga dek krn bunyi bising mcm ada lori tong sampah mengangkut sampah.. Ble igt2 rasanya bkn time ni dtg lgpun ari len.. (2 mgu skali tiap rabu), ni lak ari khamis..


Dgn rasa mlsnye nk bgun( dek sbb sejuk sgt.. Snow turun lebat lg) Berjaya jugak bangun tuk ngintai kat tingkap.. Sekali terkujat da bila npk ada krankenwagen (ambulans), polizei,feuerwehr (bomba), dgn jentera2 mereka duk tungkus lumus padamkan kebakaran kat bangunan seblah rumah.. Huuih.. Menakutkan jugak.. Alhamdulillah x merebak kat seblah2nye.. ( adalah dlm 10 meter drp umah ni.. Seberang jalan je ni ha..)..



Selain npk dalam rumah tu da rentung.. tak nampak lak hamba Allah yg dibawa keluar dgn ambulance .. Xde kemalangan jiwa kot.. Ke x nampak x taulah makcik.. Syukurlah kalau xde sesiapa yg cedera... 1st time melalui saat camni... Teruja pun ada rasa.. Xtaulah sbb ape kemalangan ni berlaku..



P.s: hati2 dgn api wpun pd suhu sejuk tahap beku...

5 Responses to “Fire...fire...”

  1. x complete keje ni wartawan lokasi..patut keluar gi terjah pakcik2 bomba tu tanya apa puncanya..

  2. cTmaRina says:

    ush seram tu nampak kebakaran dekat ngan rumah... complete semua ada pulak tu polisnyer bombanyer ambulannyer... clearly serius 'fire' syukurlah ayu jadi tukang tengok jer.. tu lah kan jangan disangka dalam peti ais takleh ade api hehehhe

  3. Fa'e says:

    wuish...musim sejuk pon leh ada kebakaran gak! terkezut gak k fae.... alhamdulillah xde merebak kesebelah menyebelah ekk!

  4. KesahKu says:

    yer la..
    nape x turun tanye?
    hehehehe...
    Alhamdulillah..jauh dari umah wid.
    takut jugakkan..

  5. iu rf says:

    rusdy,

    x kuase nk kuar tanye pagi2 bute bersnow..hohoho... ;p

    marina,
    alhamdulillah...x ape2.. tkt gak.. da la dekat sgt nih...sejuk2 pun api ttp der...huhuu

    kak fae,

    a aa.. x sangka kan..
    tula klu kemalangan tu mmg x berbau.. minta2 slalu dijauhkan.. nauzubillah..... hopefully kak fae pun baik2 kt jepun tuh..;)

    kak yanti,

    hehe.. takut nk kuar.. sbb sjk lagi...hehhehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails