igloo


.





aktiviti masa membuat igloo bebaru ni.. dek krn snow yg turun mencurah2 seakan2 takmo berhenti.. em.. da busan wat snowman.. so tukar mood la..try wat igloo.. sebenarnya x susah sangat nk wat kalau tau step2 dier.. =)


gigih!


piyah


mama piyah ( credit to haziq!)


pandai haziq amik gamba yeaa...


separa siap, x smpt nk habiskan...

aktiviti hari 1st sbb tak sempat nk siapkan ..hari da nk gelap.. then terperasan salah teknik lak.. so..mcm time ni cam x leh nk wat atap dier..huhuhu...takpe..esok cuba lagi laaa... =)



hari kedua


jom


nk siap da ..


piyah lg..


momma...


tadaaa... yahuuuu...siap!

dlm sejam siap gak akhirnya igloo ni... merasa gak nk wat & tgk igloo ni... x sangka terbuat jugak akhirnya ya.. sbenarnya snow tahun ni sgt extrim, sangat tebal & lama plak tuh.. 1st time snow lama spjg kami kt cni.. tula cm xcited sgt wpun sejuk..!!! tahun 1st (2006/2007)..sket jek snow turun kt saarbruecken.. then (tahun 07/08) balik mesia.. balik tu tgl seciput je snow yg tggl.. x puas hati..then siap g salzburg, austria tuk main snow atas gunung.. (10 jam hb driving hway!..teringin nk main snow punya pasal..!sambil cuti2 europe la..;p). Tahun 08/09 bersalin bb piyah..so x leh la nk main sgt kan.. tgh berpantang..huhu.. so tahun ni... tahun last kt cni (09/2010) & nak main puas2!.. so kengkwan jgn buhsan eh asyik cite snow jek ni..huahuahua...


haziq!


faris bangga eh...


=)

piyah posing ngan igloo papa lak..


besh woo dlm tuh.. x sejuk sgt..siap leh tido lagi..agegegege...


peace!!


muat tau 4 beranak..hehehe

yehaa..jadik gak akhirnya!.. tq papa piyah yg bertungkus lumus siapkan igloo ni.. wpun x sesmooth cam igloo yg tepi gunung tu.. rasanya yg ni lagi comey..comey x?? he heee...






25 Responses to “igloo”

  1. mak aiii...
    iglooo...hebat sungguh :D

  2. comei!!
    caner buat cube2 tu??potong?huhu

  3. iu rf says:

    hehee//mi u try laaaaa//mm bz yeee

    farah- tu pakai bekas petak.. tekap2 cam nk wat airr batu..kitaorg guna bekas wettisue beby je..klu xde guna ape2 bekas petak pun bolehh

  4. wauuu...bestnyeee:)
    suka la tgk.comell! kalau tahu teknik senang ye. masa buat snowman hari tu mula2 payahnye nak bentuk.tp ni boleh igloo pulak tu. sukee!

    comelnya 4 beranak kat dalam tu.mentang2 mommy nye kecik comel.hehe.
    kasut/boot yg iu pakai tu selesa tak kalau byk jalan?nak close-up sikit boleh?hehe.. hari tu x nampak pulak kat rumah..kalau ada mesti nak belek. sbb teringin nak beli tp takut sakit kaki jalan byk2.

  5. Neny says:

    mak aii...i am impressed youuuu...kagum la ngan kegigihan anda berdua. Ni la baru nampak org buat igloo kat jemen...hehehe. Thumbs up!

    p.s: rugi dok jau...kalau x boleh main2 pondok@igloo

  6. bestnyerrr buat igloo...

    boleh plak snow tu jadi padat sampai nampak cam batu bata utk wat igloo eh...

    mmg leh kepal2 ek snow kat sana?...dulu penah gak la kepal snow tp x leh nak jadi sampai sepadat cam bata sampai leh buat igloo...

    menarik la... :)

  7. perghh..gigih giler!! baru je haritu nampak igloo yg dah siap kat Uni, terpikir gak xde ke sape2 nak buat..rupe2 nye org2 Homburg yg gigih lagi bersemangat yg buat heh! tabik spirng toink22

  8. iLhAm says:

    bestttttt ye!!!
    kak iu,
    tak nak ajar step2 nak buat igloooooo ker?? ^^

  9. wah...semangat no...lepas ni bleh juai ais kacang lak tepi igloo tu...br best

  10. Ajzie says:

    kagum kagum dengan org Homburg ini.. mcm2 boleh... kagum kagum..

  11. iu rf says:

    hana,

    a a.. kalu tau teknik mudah je..
    kalau salah teknik lak karang terkedu x tau cara nk wat kubah dier tuh...hohoho..

    boot tu rasanya kalu x jln jauh or lama sangat sedap jek pakai.. klu lama sgt maybe x sesuai kot.. sbb hujung jari kaki tu cam tersepit sket.. muncung dier tajam.. klu x tajam ok kot..(tajam tu maksud dier shape cam V skt bukan U..hehehehe...

    kak neny - itula kak neny.. kawan kt cni jejauh.. ni la keje kami sefamily time masa lapang.. main sesama.. seskala..sonot gak.. nk wat selalu xleh gak sbb x tahan sejuuukk ler lelama... lenkali leh main pondok2 lagi ni.. meh la ke sinin cpt..=)

    ecah - snow kali ni mmg tebal beberapa inci.. so kalau kita kepal2 tu mmg padat la.. lgpun sejukkk minus jek tiap ari.. dua 3 ari ni jek da lps minus sket.. sume da melt..

    klu snow x byk then suhu x cukup sejuk maybe tu la sbb xleh nk wat bentuk kot..

  12. iu rf says:

    si jalak,
    hehehe.. da lama mengidam nk wat igloo.. tula saje menerai.. duk research kt int mcm x ssh sagt nk wat.. asal tau teknik2 dier..hihihi.. ala ..ala kadar jek tuh.. bukan igloo sebenar.. tp leh la npk igloo kan..he he he.. geng siegen x try wat ker...=p

    ilham,

    teknik..?? hehehe... try ilham google.. type jek igloo.. then byk link kuar.. cuba la wat.. nk tgk geng bingen wat lak la.. sure lagi mantapppp...sbb org2 kat sana sume kan rajin.. semangat !! kerjasama!.. waduhhhh... sure jadikkk tuhh..

    hanan,
    aikk.. mcm perli jek hang ...
    kalau ada bhn2 nk wat abc tu sure aku da bukak kedai.. kendian jual abs seblah igloo bwh snow yg tgh turun... walllaaa.... romantiknya... ( pelik jek org tengok...=p)

    kak azi,
    hidup kena semangat..!
    nothing is imposible..ewaahhh...!
    kak azi x wat snowman ke kt cni..?
    ker perjalanan masih jauh ...releks2....:D

  13. Ajzie says:

    iu.....
    sgt ler malas nya nak buat snowman..lagikan pula iglo. I memang selalu relakssss apa.. muhahahahah..

    Wahhhhhhh boots baru la.. Hana dtg tak de boot lagi eik? Kak Azi dtg minggu lepas pun tak de lagi.. Ini mesti baru beli last week nih.... hihihi.. Ehh nak pakai ke mana tuh nanti di Malaysia.. Hantar anak2 ke sekolah, jalan2 kat Jusco Skudai rasanya ok tak? Heheheheh Gurau aje dik nonnnnn.. hihi

  14. walllaahhhh...
    org jemen dah wat igloo...
    SANGAT JELES...hukhuukk
    uk dah xde snow :((

  15. CikMin says:

    salam iu..sori lama tak singgah..bizi byk..huhuhu...besnyer ada rumah igloo ni..rileks je muka anak2 tu eh..x sejuk ye..korang anak beranak memang la muat..dah maknya halus kecik jek..klu cikmin..sorang jek muat dlm tu..ekekekek...

  16. CikMin says:

    alaaaa...pasal cabutan bertuah tu apasalahnya join...klu ada rezeki dpt minyak wangi tu..adiahkan la untuk org tersayang kt mesia ni kan...

  17. iu rf says:

    kak azi - xdelah..boot lama tu.. beli da lama b4 ada preggy piyah lagi..cuma jarang pakai.. letak kat keller.. klu pakai mcm vogue sgt la pulak..ala2 artis gitew..muahahaha.. sbb tu x pernah pakai..simpan jek wat koleksi..xpekan klu bli utk suka2 je.. lgpun murah jek.. uhuhu..

    irma,
    kt cni snow pun da melt ..tgl sket2 jek saki baki ais btu x melt lagi.. agaknye daa xdek snow kot pasni..?

    cikmin,
    hehe..sy pun slalu g umah cikmin. tp jln laju2 jek x tgl pesan.. sukala tgk faheemm.. comey jek..=)
    tq cikmin singgah ke sini...& tgglkan pesan..lama x bc pesanan cikmin..lapang2 singgah la lagi...he he heee

  18. Fa'e says:

    caya la iu...siap ngan igloo lagi hah! jelesnya kfae tgk! kat kawasan kfae dok nie mmg bukan tmpt turun snow...kalo turun pon ada la sepanjang musim sejuk tu sekali @ 2kali je...huhuhu... kalo nak main snow tu terpaksa gi tmpt lain....

    tp alhamdulillah sabtu lepas sempat jugak merasa snow turun kat toyohashi nie...lebat lak tu... anak2 siap kuar main lagi....mcm org jakun lak! tgk snow turun...hahaha! agaknye ni lah kali terakhir tgk snow turun kat toyohashi ni...

  19. zueyie says:

    amboi..siap leh wat igloo lagi..paiti..paiti...thn depan dah tkleh main salji free lagi kan..klau nk main kene belitiket flight..so thn ni baik main pepuas..nnt dah balik mesia nyesal..sini igloo tkde..ee glue ada..hehe..:D

  20. rf says:

    kak fae..
    ni pun kebetulan snow sgt tebal ni.. 1st time main igluu.. tahun2 b4 ni snow x der sgt.. + x berkesempatan nk main gak..huhu..

    toyohashi..? comeynye nama tpt kak fae.. sy pun ni ala2 terakhir la jugak ni.. cedey lah..

    zue,

    a aa...ek..
    main salji free..
    kt mesia nk main kena byr..
    huhuhu..

    so nk main puas2 la ni..tp xde snow da ni.. suhu jek minus sampai -5 rini..huhuhuu...

    -iu

  21. FIeZa says:

    waaaaaaaaaaa syoknyeeeeeeeeeeeeeeeee

  22. iu rf says:

    hikhikhik.. snow da melt la fiza.. sjuk jek tgl...

  23. Amy says:

    waaah terer ahh buat igloo. cane la u all bikin blocks sume tuh..arini sejuk blk..rsenya esok lusa msti snow lg..best!!

    Nape sunyi sepi kat FB????bercuti ke????

  24. iu rf says:

    hehehe...
    xdek spirit r nak berFB la amy..huhuhu...

    kt sini dlm wetter xdek la snow.. cuma mmg sejuk la mgu ni.. sampai minus 7....mls nyee nk kuar rumah...

  25. sy rasa kalau awk balik pun iu. sangat lah puas hati.
    snowman dah buat. sliding dah main. snowfight dah baling. igloo dah jadi.

    ehmm cumanya nak tanya snowangel dah ada belum..? hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails