Köln @ Colonge, Germany


.


credit to md nur..;)

selesai di Legoland Discovery Center, Duisburg kami meneruskan perjalanan ke Koln (info..).. dlm 30 minit je naik train ke situ. sampai di Koln pun da gelap baru je masuk waktu magrib.. 1st time kami sekeluarga sampai di sini. kawan2 len da berkali2 sampai...huhuhu..


dlm train to Koln..


tak mengapalah.. dapat juga menjejakkan kaki di Koln yg terkenal dgn Church tertua & terbesar di jerman juga terkenal dgn tempat membeli belah di shopping streetnya.. cenderahati kat sini pun agak murah cthnya cam fridge magnet tu boleh dapat 6 biji 10 euro.. biasanya harga sebiji tu dlm 3-5 euro sebiji..!


shopping street...

cenderahati..;)

dapatlah juga rasa Dunkin Donut & Kfc halal kat situ lps lama da rasanya tak makan bda2 tuhh...( lepas gian?? ke giant..? ;p).. lepas makan tu keluar kedai tup2 byk lak kedai da tutup..ala.. x sempat lah nk g memancing..uhuhu...tp bagus gak kira save r fulus...kalau tak melilau r mate..( biaseler pempuan kannn...) he he he...

bulan purnama...;) ( credit to md nur.. again!..) nice pict..


rf..

iu - antara yg tertua di jerman..


mengamuk lak izzah... ;)

sampai di Siegen da lewat.. kawan2 lain semangat betul borak2 sampai ke pagi... tp mama izzah ni dah tak terdaya nak stay up..wpun teringin sgt nk borak2 sampai ke pagi...dan lagi izzah da menarik2 suruh baring skali...sudahnya zzzz hanyut bersama izzah!......=)


-end.. (o_o) -

11 Responses to “Köln @ Colonge, Germany”

  1. nama dia sbnrnya koln :P bestnya jenjalan..

  2. iu rf says:

    deting..=)
    besh gak deting reramai...hehehe

    mad,
    a aa..la...
    typing error..
    danke.. da btlkan..;)

  3. i nak tegur gak..nama sebenarnya koln..huu tau sebab pernah amik gambar depan cathedral tu.Yang best lagi time tu puasa and bukak posa dalam church bhgn bawah tanah dia.makan fish burger yg keras dan sejuk! jgn tanya kenapa leh jadi camtu..nanti2 i citer..

    i was there 6 years ago...huuu sweet memories la..cam nak gi lagi :)

  4. iu rf says:

    wa..
    mi wat pe g situ.. der conferences eh.. ;)

    nt i nk dgr citer u psl burger keras tu.. hehehe.. =) .. emmm besar giler kan catheral diorg.. ni sampai da malam.. kalau siang2 x tau la camne.. sure seronok sbb leh g soping... gegegegege

  5. Fa'e says:

    salam maulidur rasul...
    wah iu, bestnye gi jejalan...takpe gi jalan puas2 sementara msh kat sana, nnt dh balik msia kempunan lak! yea tak???hehehe...

  6. iu rf says:

    kak fae..
    saper yg x suke jejalan..hehehe..insyaAllah sisa2 masa kt cni akan di manfaatkan sepenuhnya... doakan yg terbaik ye kak..!

    salam maulidur rasul jugaa!..

  7. Cantik gambarnya di waktu 'malam'.
    Kami ke sana tahun lepas, waktu 'siang'. :) http://baitulsmr.blogspot.com/2009/10/jejak-silam-di-koln.html

  8. tskk..kejap sgt kat Koln.tapi berbaloi la dpt makan kfc n DD. (susah nak jumpe DD kat jerman nih)

  9. wah,sume cantik2 bangunan tu ayu..menyerlah di waktu mlm.

  10. iu rf says:

    kak mar,

    tq.. da tgk dah link tadi.. npk la gamba waktu siang n info2 berharga drp umah kak mar..hehehe...tq =)


    jalak,

    ehehehe...dd tu mkn cukup syarat je.. x leh mkn byk sgt sbb manis sgt... pastu leh jd muak.. tp org len x tau r..:)..
    tp klu kepci leh mkn byk2 pun x per.. leh simpan tuk seminggu tuh..ekekekkeke

    ct,

    waa.. long time no see aaa.. tup2 muncul balik..welcome my fren!!

    all the besh ok!! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails