Legoland Discovery Centre, Duisburg


.






hari kedua di Siegen kami ke sini.. lebih kurang 2 jam 30 minit drp Siegen Banhof... asalnya nak ke Kohn tp sbb tertinggal train kami teruskan perjalanan ke sini. tak susah ke tempat ni sbb ada bus stop berdekatan ngan Legoland nih.. tempat ni menarik la juga cuma agak kecil jika di bandingkan dgn Legoland Deutchland di bayern.. sesuai utk peringkat kanak-kanak.. utk org2 dewasa elok la ke Legoland di bayern sbb besar berganda2 lagi & macam2 ada kat sana.. !!


aina, mama & dyla..

blue mood..;p

Duisburg Hbf..;)

masa sampai di pintu masuk legoland sedang asyik bergamba depan pintu masuk tu tiba2 seorang lelaki yg baik hati offer ticket free utk kitorang .. siap tanya lagi berapa org... rasa tergamam gak bile org nk bg tiket free tu..then cam ragu2 ngn tiket tu valid ke x..yela amat luar biasa nk dpt benda2 free kan kt cni.. he he he..


kids hepi..

mama n izzah


demo cane lego dihasilkan...=)

besaqq..

then bw ke kaunter alhamdulillah tiket tu leh pakai..so sume masuk free la ..!! kwn2 len sempat borak kjp ngan org tu.. drp turki katenya.. & kerja kt situ gak.. maybe dier nak habiskan tiket2 tu sbb tgk expired date tu sampai hujung bulan ni je.. ape2 jela tp rasa seronokla sbb x perlu byr satu sen pun kan...he he he..=)



view..


haziq





x byk sgt mainan tp bolehla utk bw kekanak bersuka ria kt sini.. ada animasi 4D ..mcm2 benda yg diperbuat drp lego, demo camne lego terhasil & mcm2 lagi.. datangla singgah sini baru tau...=D


4D

peace..;)


izzah nk join gak r...

bye-bye legoland..=)


9 Responses to “Legoland Discovery Centre, Duisburg”

  1. huda says:

    k.iu, Essen hbf tu dah dekat sgt ngn rumah saya. 20 minit je dari rumah.

    wah bestnya jalan2 legoland

  2. This comment has been removed by the author.
  3. hoo sempat lagi begambo last2 tu.pantut ar lambat kejo bas. piyah dah selamat kena 'kidnapped' time nih muahahaha!!

  4. rezeki la dpt masuk free.kalau tak berapa tiket masuk dlm eh?

  5. iu rf says:

    salam huda..

    x tau lak umah huda area situ.. kalau x leh jumpe kejap.. ala2 cam jupe izfa ritu... duk jejauh ni bukan senang nk juper kan...=)

    jumaat b4 tu ada jumpa beberapa student lelaki drp tpt huda.. gelshekirn ke ape name dier..huhu.. tgh anta kwnnye nk balik mesia for good.. katanya kenal ngan huda gak..x igt nama student2 tuh..;)

    jalak,

    a aaa.. smpt sementara tgu ayman yg menghilang dlm legoland tu.. bile nampak keluar bru pecut ke tpt bas.. sib baik sempat... fuhhh.... alhamdulilah..;)

    hana,

    tpt ni x besar sgt.. rasanya utk kanak2 staart 3 tahun kot kena byr.. dlm bwh 5 euro sorang.. klau dewasa dlm bawah 10 euro seorg..

    time ni utg jugak x yah byr..kalau cmpur2 sume org dkt seratus euro gak kot...

  6. adui bestnya... pic ni semua buat lady rindu nak balik ke germany.. itu hari lady ke sana tak lama, tak sempat ke mana sangat sbb hubby banyak keje...
    sempat la pi museum sains n technology yg terbesor di dunia tu..

    marienplatz tu kat munich.. lady dok munich jer itu hari... huhu.. masa tu dok kat ngan fieldkirchen lady dok kat apartment pension zum zacherl...

    uwa... tingin nak pi germanu lagi... dok kat homburg ek? bestnya.. salji ni sampai bulan berapa yer?

  7. iu rf says:

    eheheh..
    lenkali mai la singgah jemen lagi.. nt jgn lupa dtg umah akak kt homburg nih... kalau drp munich dlm 6 jam naik train.. kereta dlm 4-5 jam jugak lah...;)

    ahaa.. bru igt marienplaz kt munich.. ada kwn gak duk kt munchen tuh.. seronok eh jejalan...hehehe

    snow ni patutnya sampai bulan 3 jer.. tahun ni panjang n tebal lak.. dgr cam sampai april.. tp x sure lak..teringin rasa panas b4 balik for good nt..

    p.s nama sebenar lady aper..?heheehe

  8. nama sebenar? ekekeke... ai ni pemalu... ekekek... akak panggil sha kat lady pun boleh.. :-) nanti kalau pi germany lagi lady roger2 ngan akak, boleh nyinggah homburg pulak kan.. seronon tgk n aca entry2 akak pasal germany.. esp entry main salji n buat igloo tu hehe...

  9. iu rf says:

    sha eh..??
    sedap nye nama...hehehe

    ok.. nt kalau mai jeman singgah r cni.. roger2 ok..;)

    pasni ade citer yg seronok lai akak share sesama...=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails