Bunga


.




pelik ngan mood akhir2 ni.. banyak benda nak kena settle kan.. banyak benda nak kena fikir.. entahlah.. x tau nak cite.. serabut.. serabai.. sume ade... ntah ape2 lah.. orang boleh tengok kita hepi.. seronok duk luar negara ni.. tapi hakikatnya macam2 benda kena di lalui sendiri.. hidup bukan mudah seperti yang di sangka.. memang la ada masa kita senang.. hepi.. seronok.. tapi ada masa jugak la kita akan rasa susah ..sedih.. x seronok..susah hati ..sakit hati...bila pk byk sgt..jd blank..x tau nk watpe..sedey.. tapi takkan nk cite kat orang kot kita sedey.. biar la orang nampak kita hepi je kan.. aperla melalut ptg2 ni..huhuhu

hurm.. musim bunga da tiba.. tp x nampak banyak bunga lagi kat sini..mybe tpt len banyak kot.. masih lagi sejuk.. bawah 10 degree.. hmm lama betul winter tahun ni.. sejuk betul rasa.. sebab tu kot kepala pun beku je...huhuhu..lagi satu sejak join fb .. blog ni cm da di anaktirikan lak..bukan pe.. mcm da sempat je nk tgk blog.. habis masa depan fb.. nak kejar semua..hmm x mampu la pulak.. nk kene tgk hal2 rumah lagi.. anak2 lagi.. aii.. bila la nk habis kerja.. walaupun duk rumah x bekerja.. tp cam kerja tu tak habis2 jer... camne nk uruskan masa dgn betul ..aduhai..risau je memanjang......





8 Responses to “Bunga”

  1. :cahya: says:

    kak ayu...jgn sedih sorang2..
    saya buleh pinjamkan telinga saya utk akak... :)
    kalau akak nak saya jd pendengar saja pon buleh..lepas akak citer..saya telan citer akak masuk dlm perut...so saya tak kan komen apa2... :)
    Tuhan kan uji umat yg Dia sayang..so, kalau susah hati.. slalu la ingat ada yg menyayangi diri anda..
    (mode ustazah bakyah)

  2. jangan sedih2..kat mana2 pon ade dugaan.=)

  3. Ida Chan says:

    iu, adat hidup ade turun ade naik. selagi kite di bumi Allah nie, xkire kat mane pon, xlepas dari duijiNya. at least kite tau Die masih sayangkan kite. sabar banyak k.

    orang hanye bole anggap n pk dr pe yg dorg nmpk je. yg xnmpk hanye kite yg melaluinye je yg tau.

    xpe la iu, yg manis dibuat kenangan & ingatan, yang pahit diambil iktibar.

    lepaskan je kalu perlu. bia lega. ktorg ade je kt sni, kawan2 di alam 'maya' :P 'bertabah' k!

  4. Neny says:

    This is life, sentiasa ada dugaan dan cabaran utk menguji samada kita tabah ke x, redha ke x...So rilek2 ok...bagus attitude nampak happy walau ada benda x happy nak difikirkan. Go Iu Go!!

  5. iu rf says:

    liza.. sweet la.. :)
    thanx sangat2... segan sebenarnya.. tp x per...da fikir dlm2... nak cuba fikir positif.. hepi2 selalu.. yelah hidup bukannya lama... setiap yg berlaku tu msti ada sebabnya...kan..kan..

    farah,

    time kasih.... pengunjung setia umah ni... really appreciate.. :).. tq sbb prihatin... terharu rasa... semoga farah sentiasa hepi selalu...

    p.s makan sedap2 tu ingat kat akak ekkk... besh tgk food besh2 kt umah farah.. =)

    ida,

    tu la kan ida...
    nk diluahkan nt apa lak org kata.. x diluahkan nt.. org tgk kita ni mcm langsung xde masalah.. jejalan je kejenye... tp org x tau... disebalik tu... mcm2 cite sebenarnya yg berlaku...

    apapun semoga apa yg kita perolehi sekarang diberkati & semoga jalan yg kita tempuhi hari ni x melencong drp yg sepatutnya.. yg x elok tu minta2 la dijauhkan.. nauzubillahiminzhalik..!

    time kasih ida!!!

    kak neny!

    hehe :)
    time kasih...
    sy akan terus go n Go.. FIGHTING!! semoga sy dpt melakukan yg terbaik !!! utk semua.... doakan ye kak!!!

  6. hnyhar says:

    hidup mesti tabah! walaupun dikelilingi onak dan duri..setiap ujian yg berjaya diharungi mesti beroleh ganjarannya. yg penting kita bersyukur krn masih diberi peluang utk bersama2 dgn insan2 tersyg...

    ** utk diri sendiri juga sebenarnya ni.. :P

  7. Bunga? Hmm nampaknye entri x sewangi tajuknya..enjoy life to the fullest!bll Msia nanti chapter lain plak :-/

  8. iu rf says:

    kak nani...
    time kasih... tula.. sbnernya kdg2 bda kecik je... terfikir sgt sampai serabut paala... kena take time... muhasabah diri.. sbb ape yg da berlaku tu sebenarnya Dia da tentukan.... & dgn izin Dia juga... moga sy terus istiqamah lps ni....aminnnn


    sedy:

    x besh eh kt mesia tuuuu...suram je ayatnye...:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails