Saarburg, Germany


.




Perjalanan drp Homburg ke Saarburg selama 1jam 20 minit dengan train RE, laju sket la kalau naik train RE ni.. saje aje berjalan sebab cuti lama kat rumah tp kemana pun.. plan nk ke saarburg ni pun asyik bertangguh aje.. last2 terpegi juga...kalau tak p pecah rekod ler cuti punya lama tapi duk lam rumah je.. lagipun cuaca masih sejuk.. so mcm malas la nk keluar rumah.. tp alhamdulillah.. time g ni.. cuaca cantik la jugak... =)







macam2 ada kat saarburg ni.. kali kedua g.. b4 ni g tp da lewat petang so semua tpt da tutup time tu.. seronok gak tpt ni.. ada bridge & pemandangan town yang cantik.. tempat cable car.. tempat main Rodelbahn.. castle.. waterfall.. ( tp bukan waterfall cam kt mesia tu eh..:P)


cable car..

view from cable car..


top..lepas turun drp cable car..


rodelbahn


view fr top


castle..




saper tuh.. :)

balik tu sempat singgah di Mettlach yg terletak dlm 2 ke 3 stesen b4 sampai Saarburg ( xde plan pun nk g awalnya.. tp sbb tgk hari masih cerah masa balik tu.. mcm nk menyinggah lak.. sbb tpt tu terkenal ngan kilang & outlet Volleroy & Boch.. siap ngan Museum lagi.. ) punya la besar tpt V&B ni.. tp sayangnya masa sampai tu semua kedai da tutup... sbb dah kul 7pm... uhuhu.. xper a.. maybe leh g lagi tpt ni lenkali... tapi tak tau la bila.. :)

waterfall..


sungai..


saaburg..




sungai..stadt saarburg


izz waterfall


kincir angin




train lama yg menjadi tumpuan ramai org..org jemen pun jakun taw :)



3 Responses to “Saarburg, Germany”

  1. huhu..nakgi sana? tatau aaa bila.. al fulusnya enggak ada..mampu nengok je la gambo2 yg ada dlm blog ko ni..hehe layannnnn!!!

  2. ni tempat yg ade tren lama yg RE lalu on the way ke Hiedelberg tu ke??

    ps: kincir angin ke kincir AIR?

  3. iu rf says:

    layannnnnnn!!!... hehehehe ..
    mana tau terdatang europe nnt.. kaling2 la.. long..:)


    jalak,

    x kot.. ni arah len...hihihi..

    kincir air la..salah type lak..kwang2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails