My Fruehling, Bingen


.



alles...

sesi taaruf..(kenal mengenal..)




Ya Allah Engkau mengetahui bahawa..
hati-hati ini telah berkumpul kerana mengasihi Mu
Bertemu untuk mematuhi perintah Mu
Bersatu memikul beban dakwah Mu
Hati-hati ini telah mengikat janji setia..
untuk mendaulat dan menyokong syariatMu






piyah yang ketidoran...



nisa drp Touluse, France


breakfast..:)


sesi perbentangan

Maka eratkan lah ya Allah akan ikatannya
Kekalkan kemesraan antara hati-hati ini
Tunjukkanlah kepada hati-hati ini..
akan jalannya yang sebenar
Penuhkanlah piala hati ini..
dengan limpahan iman, keyakinan dan keindahan tawakkal kepada Mu
Hidup suburkanlah hati-hati ini..
dengan makrifat, pengetahuan sebenar tentangMu


chef..







promote baju..hihihi

Jika Engkau mentakdirkan mati
Maka matikanlah pemilik hati-hati ini..
sebagai para syuhada' dlm perjuangan agama Mu
Engkau lah sebaik-baik sandaran..
dan sebaik-baik penolong ya Allah
Perkenankanlah permintaan ini
Amin ya rabbal A'alamin..


kek..yum2..

birthday girls


acara tukar hadiah .ngan naqibah kami drp glasgow!



My frühling - March 2010

alhamdulillah.. program bulan march 2010, ada sambungan my frühling II, tapi tak de rezeki nak join..bru2 ni di adakan di Berlin.. my frühling yg aku g ni di adakan di Bingen, drp Homburg ke Bingen, dlm 2 jam dgn train 2x transit.. alhamdulillah dpt join wpun beberapa hari b4 tu deman2, muntah2 & asyik keluar masuk toilet.. 4 hari lps tu bru ok & badan pn da sihat sihat sket utk join program ni ..

oleh krn program ni hanya utk muslimat, jd kaum ayah terpaksalah di tinggal dirumah.. 1st time join program di Jerman selama 3 hari 2 mlm bersama cik piyah.. kene bawa piyah sbb dia menyusu bdn n x sampai hati lak nk tinggal ngan ayah kt rumah.. lgpun anak2 len da bersama ayah dia.. biar la bb sama ngan mama dia.. masa pergi tu hb anta ke Bingen ngan train..risau katanya sbb aku baru sihat time tu.. krg2 tibe nk cri toilet ke muntah2 lam train ke sian lak ..ngn bawa bb lagi kan... erm...

alhamdulillah program berjalan dgn sgt baik di bingen.. wpun piyah takmo dgn org len.. asyik nk meraung aje.. maybe sbb x biasa jumpa ngn org.. penat gak la makcik nk melayan kerenah dia.. apepun aku bersyukur sbb dapat byk ilmu bagi meningkatkan lagi kefahaman dlm diri ni & dpt jumpa ngan kak naqibah kami drp Glasgow,UK.. adik2 drp Notts, France, & semua kwn2 drp Jerman yg selama ni hanya dgr suara by skype.. semoga ukhuwuah terjalin selamanya krn Allah... insyaallah..

5 Responses to “My Fruehling, Bingen”

  1. rindu wihdah ke ayu ?
    ehehehe..cedeynyer nanti awak dah balik malaysia...

  2. iLhAm says:

    slm kak iu...rinduu kat akk jugaaa!!
    nanti kita jumpa di UTM skudai ;)
    calling2 lah...=).
    *kim slm piyah yg comelll!!

  3. salam..ayu..best nye..program macam ni..:)...
    bila balik yu?..alah2...chomel sungguh lah izzah...suke mulut dia kecik kiut itu masyaAllah..boleh jumpa aisyah nanti...biar mereka bergumbira bersama..:)

    nanti..kalau awak dah balik..calling2 lah..suh hubby awak contact apau.satu uni je kan..boleh lah kami jemput mkn2 kat umah kami..:)

  4. iu rf says:

    mimi..

    eheheh.. sentiasa rindu.. :)
    cedey gk nk tinggalkan sini nt...
    mi.. nt sampai mesia kite roger2 yeh..
    leh jupe2 kt sana..ehehehe

    ilham,

    am da kt utm ke skang... insyaallah nt kita jupe kat johor ye... rindu gak ni... iallah.. 3 bulan lagi sampai la... hehehehe

    siti,

    balik raya insyaallah...
    a aa.. hb kita satu utm kan.. sure leh jupe nt... thanks.. nt nk dtg umah ct makan2..hihihihi

    hb siti da settle phd ye..? congrats yer DR! :)

  5. Ida Chan says:

    aku xsure la fruhling tu hape. tapi nmpk mcm sronok je dpt kumpul ramai2 dgn kawan2 yg sumenye pompuan, even jauh di perantauan :)

    ahem3...ko muntah2 ye...cian die..adekah sorang lg made-in-germany in the making? eheheh....gurau je ek iu :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails