1 Ramadhan 1431h - 11.08.2010 - Mittwoch


.


Romer, Frankfurt.


Alhamdulillah...
bertemu semula dgn bulan ramadhan yang mulia.. kali ni masih di perantauan.. insyaallah.. menitipi hari-hari terakhir di bumi Jerman.. syahdunya rasa.. & bila teringat untuk balik for good 28 hb 8 ni terasa juga sayunya apabila mengingat kembali saat- saat menyambut bulan puasa pada sekitar tahun 2007.. ketika mula-mula sampai di Jerman (hujung Dec 2006).


drp segi musim.. tahun 2007 tu kami menyambut puasa dlm winter.. malam agak panjang.. so puasa pun tak la lama sangat.. tapi kali ni utk puasa yg terakhir ni 2010.. time summer.. so siang la pula yg lama..kering juga ni..he4... 4pg-9mlm.. 17 jam?? insyaallah.. yakin boleh..!! semua boleh..! :D


Frankfurt, Germany

dikesempatan ini sy ingin memohon kemaafan kpd semua atas salah & silap serta keterlanjuran berkata2 selama ni.. ( bukan waktu puasa or raye je nk mta maaf.. hehe) . utk kawan2 semua.. selamat menjalani ibadah puasa & yang lain2nya.. perbanyakkan amalan kita semua krn tawaran ganjaran pahala di bulan ramadhan amatlah berharga bagi sesiapa yang mengetahuinya..cayo2' =)


Frankfurt, Germany ( 31 july 2010)


p.s : dear all.. pls doakan kemudahan urusan kami semua di sini ya..
Danke Schoen..!!

http://islam.de/ : Beginn des Ramadans nach dem Koordinationsrat der Muslime in Deutschland und des European Fatwa Council:
11.08.2010 - Mittwoch. (rabu)


4 Responses to “1 Ramadhan 1431h - 11.08.2010 - Mittwoch”

  1. Zuri@ni says:

    Nak balik dah ek? :) selamat ber'packing' la ye, hehehe...agaknya, sebahagian barang dah pos ke mesia dah kot eh :D

    Selamat berpuasa

    ***lately dah jarang komen kt blog iu, selalu singgah tp jarang la berkesempatan nak pot-pet itu ini...

  2. iu rf says:

    insyaallah 28 hb ni..
    iallah nk shipping brg x lama lagi..
    kalau zue nk oder leh la tgk kat blog IU Souvenir tu.. mcm2 adeee...eheheh :)

    thanks zue sbb singgah sni.. td pagi g gak ke umah zue tu..hihihihi

  3. armouris says:

    info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALU - Puasa Baik Untuk Kesihatan

  4. FIeZa says:

    aku yg baca pon syahdu iu...
    anyway...at least ko dh dpt experience dok kat sane..best tau...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails