rindunya..


.

somewhere in europe..;)

erm.. lamanya x bloghoping... rindu nak berblogging... nk jalan2 ke blog kawan2 ..bertanya khabar n tinggalkan pesanan utk blogger lain.. dah di akhir2 time duk kt Germany ni.. perasaan mcm2.. bercampur baur.. hepi nk balik mesia jumpa ngan family yg lama da ditinggalkan.. & satu perasaan pun sedey sbb nk tinggalkan satu ´dunia´ lain yang ada hanya kita sefamily kt sini.. antara risau dgn suasana baru di malaysia nanti.. (pk harga brg naik.. hal2 rumah.. transport, sekolah anak2 kat mesia.. jenayah kat newspaper...mcm meruncing je...isu semasa dan lain2..kat kg halaman..) ayakss...!! risau dibuatnya.. tp bukanlah x besh kt kg nu.. ni cuma luahan perasan je ye..perasaan diri sendiri.. xde kaitan ngn org len..eheheh.. =)

kalau kat sini.. skop pemikiran tu lebih kecil.. sbb mcm x perlu nk fikir byk sgt.. kadar jenayah pn mmg amat kurang kt sini.. nk kemana2 siang or mlm x perlu risau wpun sorang2... dgn suasana yg nyaman2...hehe... tp itulah kehidupan... yakin.. Allah dah tentukan kehidupan yg terbaik utk kita semua... segala pengalaman yg di perolehi di sini akan disimpan dlm ingatan.. mana tau jika di berikan keIzinan drp Nya akan kembali semula..amin!!!..

sunburn..

tp tentunya x sama dgn apa yg dilalui sebelum ni.. apepun sy bersyukur krn di beri peluang hidup merantau.. melalui perit getir..suka duka hidup sebagai anak perantau.. dgn komuniti malaysia yg amat kecil di sini...


mereka sgt suka mandi laut..

sebenarnya byk benda yg nk di recall.. tp tula.. amat2 kesuntukkan masa & banyak fikir utk benda2 lain.. masa utk diri sendiri pun xde.. fikir utk biz di IS, then nk kemas2 clearkan brg2.. packing2.. urusan anak2.. urusan hal2 rumah.. semuanya kena di uruskan sendiri.. kalau kt UK, Aussie..or tpt2 len..sure ramai yg tlg kan.. tlg masak pn jadilah ..
ahahahah...sbb ramai malaysian kat sana.. apepun sume ni pengalaman.. semoga ianya mematangkan kami.. & mejadikan kami lebih bersyukur dgn apa yg ada selepas ni..semoga keadaan lebih baik selepas ni di Malaysia dan juga utk sume kengkawan.... insyaallah!...

p.s .. wat cik hb.. cayo'2!! sket lagi tuu.. all the best! u can do it..!!
KIV entry tamu kejap..heheh.. ;)


4 Responses to “rindunya..”

  1. Neny says:

    alahai..siannya..kalau dekat, akak dah pi tolong dah iu...tp apakan daya...nak kena naik train 2 jam baru la sampai. Kang kata nak tolong, tuan rumah lak yg kena layan tetamu lak...tp b4 balik singgah umah I ye!

  2. Salam...Sabar le iu...Buat pelan2tp berterusan...masak simple2 je le waktu mengemas ni. Akak yang belum sampai setahun kat Germany ni pun dah berperasaan macam iu..Walaupun kita komuniti kecil tp keselesaan dan keselamatan kat Germany ni betul2 buat rasa 'bermacam2' kalau nak tinggalkan, apatah lagi iu yang dah lama kat sini.

  3. ayu,

    betul sesgt kata2 ayu tu..sini skop pemikiran memang terhad,hanya kita dan suami,anak2 sahaja.balik msia,semuanya kita rangkum.duk sini memang aman tu.nk lepas bebudak main pun aman dan tenang je,tp apapun,msia itulh asal kita..huhuhuhu....SODIHHH adennnn...cuma kesediahn aden lum tiba lgi...coming soon toooooooooooooo..huhuhu

    jumpa kt UTM skudai jawabnya kita ya!

  4. iu rf says:

    kak neny g mana... lama x npk online... x leh nk citcat..huhuhu


    kak nabilatul huda...
    huk3.. sedih kan kak.. tp msti ada hikmah semua ni.. iallah redha.. pelan2 leh adapt semula nt..insyaallah..!!! thanks kak..!!
    kak.. camne cara nk hubungi akak.. teingin berkenalan..ehhehe

    ctnik,

    ayaks..ct....
    doakan kita kt cni yek..
    sonotnye...kan kt luar ni wpun hidup bukan senang mana pn.. xde keter.. nk g memana sume jalan kaki sdiri je.. tp tak lah pressure... cm besh je.. xperlu nk pk org kata xde kereta cntik.. umah pn x cntik.. hrp2 keadaan kt kg lebih baik lps ni..marilah kita sama2 merubah ape2 yg kita rase kureng di mesia nt.. kene bersatu sume.. kalau sorg2 mmg x jd aper la..ehehehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails