kehilangan..


.


agak sedih.. perasaan pn x tau nk kate..huhuhu..
baru kehilangan hphone smlm atas kecuaian diri sendiri..
dah puas fikir camne lah kecuaian ni blh berlaku..

agak tertekan jugak lah..
tp bila fikir dlm2.. mungkin dah xde rezeki..
ada hikmah yg berlaku atas segalanya..

num hphone tu num jerman..
so no more num hset jerman pasni ..
kontrak pun x habis byr lai..sepatutnya sampai bln 10 tahun dpn...

apekah ini..?
speechless..
blurr.. confuse..huhuhu.. nk wat camne eh..?

so sesiapa yg ader terjumpa (kot2 la dia baca entry ni..)

iphone 3gs 16gg (black)
sila la emel sy or contact sy.. ;((
lady_iu@yahoo.co.uk

area kehilangan :

Depan rumah tamu ( Scholar´s Inn),
UTM, Skudai..
tarikh : 2 september 2010.
masa : jam 10 pagi..

p.s : kenapa org mesia x mcm org jerman eh.. kalau kt jerman potensi utk jumpa brg tu rasanya agak tinggi la juga.. tp kt sini...ermmm... uwaaa....:((

12 Responses to “kehilangan..”

  1. Cikmin says:

    alahai iu...adat kata..tak dapat la balik tu..kat sini pantang kita lepa je iu..naknya kalau barang yang boleh dikatakan beharga tu.. :(

  2. iu rf says:

    uwaa...
    cikminnn... jangan ckp gitu..
    doakan skali..huk3.. mana tau..
    masih ada yg berhati mulia di bulan yg mulia ni...uhuk3..

  3. zueyie says:

    alahai siannya..biasalah wid..
    kalau brg ilang kat cni susah skit nk jumpa..dlu zuenyer mp3 (kenangan beli masa firsttime p korea)dalam opis pun boleh ilang..bila tanya, sorg pun tak tau..padahal it department org luar mana leh masuk..sedih gak masa tue..
    byk2lah berdoa, kalau ada rezeki, insyaallah akan dapat balik hp tue..

  4. iu rf says:

    sob3..
    insyaallah...yakin masih ada yg baik hati kat cni...

  5. Neny says:

    adusss...sedihnya dgr iphone tu hilang...camtu la kalau kat mesia, kalau dah hilang susah la dpt balik.Kot yg cikai pon x dpt balik, apalagi iphone yg canggih itu.

    tumpang sedih :(

  6. siannya..sbr dn bdoa agr ada yg plg..andai kata tade, mngkin dh de rezeki..bln2 pose ni mmg byk ujian kn..sbr eh iu, mudah2an ada hikmah-Nya.

  7. Ajzie says:

    Adoi hai.. ayu tertinggal or tercicir? Dah cuba tanya pada reception kat Guest house tuh? or cuba la tampal msg kat area2 situ..

    Insyallah masih ada segelintir manusia yg jujur. Jika tak jumpa or tiada orang pulang kan.. mmg tiada rezeki la.. Beli iphone baru aje lah jawab nya ayu..

  8. iLhAm says:

    selamat kembali ke tanahair kak iu,

    ooh yeker kak, iphone hilang kat rumah tamu,huhu?...ritueh kawan2 dah pesan,kat sini, kalu tertinggal benda memang sudah skit nak dpt balik...kena berhati2 lebih skit...sbb kat sini ramai foreigner lagipun...macam2 perangai...

    apa kata akak buat poster "lost n found", pastueh tampal kat board kat rumah tamu tueh...depan MSI ker...insyaAllah kot2 ada yang terjumpa...jangan sedih2 kak iu...

  9. sedihnya ayu....iphone tu...kalau cokia takpe.ayu,betul tu..msia takkan jadi mcm jemen n uk.kalau hilang,maknanya hilang.sini,kalau hilang mesti jumpa punya.ada org akan pulangkan balik...huhuhu..dugaan pertama di tanahair sendiri.moga2 dpt di pulangkan.kalau tiada,mungkin Allah mahu kasi yang lebih baik lagi.who knows,dpt iphone 4 pulak.kalau tak hilang,takdenya iphone 4 kan.

  10. isk3x..ingat ke talipon ape td, ipon rupenye..aduyaii.dah try call ke?? emmm..dugaan di bulan Ramadhan. inshaAllah ade hikmah yang menanti tuu

  11. iu rf says:

    kak neny..

    maceh.. x tau nk kater camne.. still x jupe.. dah innalillah kot hset tu..huhuhu

    kak azi.. da tye sume yg dkt2 situ.. tukang cat..tukang sembur bangunan.. sbb time tu ngah ramai kontraktor..sbb dorang ngah baiki bangunan.. sbb ade pesta konvo kot hujung bulan 9 ni.. byk bda renovate.. takde rezeki npknya..;((

    sedy.. dugaannnn.... hbs kene marah...;(

  12. iu rf says:

    izu.. cubaan... awal2 balik mesia..huhu.. insyaallah mgkin ade hikmah disebalik sume ni.. semoga diri terus tabah...

    ilham.. a aa ek.. nk wat cmtu.. cne ek.. tampal n bg num phone.. nt x sape2 ke yg kal..huhu... teringin nk buat.. tp dah kt klang.. tgu hujung bulan bila balik jb kot.. tak pun redha je... mcm dah xde harapan.... sedihh gak sbb byk gamba2 last balik jemen kt dlm tu x smpt uplod lam kom.. then hset tu byk memori kt jemen slama ni...lagi la sedih kalau pk................. tensennn! ;((

    siti..

    insyaallah.. mudah2an.. tp mcm dah serik lak..diri sendiri careless...cuaiii... x tau nk kate.. andai kata dpt yg bru pun x tau nk ckp... masih traumaaa..... x suka la perasaan ni... knp ekk..huhuhuhuhu.... moga allah berikan kekuatan.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails