Segalanya 'Baru'.


.

(Pulau Tioman - Nov 2010)

salam kpd sume rakan2 yang masih setia berkunjung ke 'rumah' ni..walaupun sedar x sedar rupanya da hampir 3 bulan x updet blog..huhuhu..(.sejak balik ke tanah air hujung august 2010 ritu.). b4 ni bila da kat mesia selalu tertanya2 utk ape nak menulis blog, kalau di jerman kelmarin mungkin niat menulis ni just utk kenang2an bila da balik ke sini...

tapi bila fikir2.. sebenarnya banyak benda boleh di'buat' kat sini.. kat mesia ni bukanlah xde cerita yg nak dikongsi..tp mood tu da kureng sket la compare kt Germany..di samping dgn kerja2/urusan2 yg harus di settlekan.. ( rumah,brg kontena,brg biz,sekolah anak2, etc..) semuanya mmg perlukan masa utk sesuaikan diri.. mmg byk benda da berlaku sejak balik ritu..cuma x berkesempatan nk tulis je... penat..x sempat.. malas..sume ade..hehehe..

panjang la plak berceloteh..semoga utk tahun baru ni , diri akan lbh rajin utk menulis dlm blog ni.. mana tau kan.. bila da tua2..anak2 da bsr nt leh baca semula kenangan2 masa2 mude2 ni..hihi.. hurmm..seronok juga bila bc semula kenangan di Germany hampir 4 tahun dulu yg dituls dlm blog ni..leh tgk2 gamba.. teringat kenangan2 manis pahit duk kat sana..besh!!

buat semua, selamat menempuhi tahun baru, selamat maju jaya & semoga kita terus musabah diri ttg perkara2 yg kita telah lakukan & akan lakukan pd masa hadapan,yg penting niatkan segala amal perbuatan yg kita lakukan ikhlas & demi mencari keredhaan Allah SWT... insyaallah kita pasti akan berjaya dunia & akhirat.. =)

p.s : insyallah 2011, haziq akan masuk ke tahun 1 (sekolah hidayah), faris ke tadika (Tadika Iman), & mama juga akan bersekolah semula nanti..
Izzah aka cik piyah masih lagi jadi 'memmm besar' kat rumah, papa lak sure makin sibuk bila semester baru dibuka nanti... doakan kejayaan & kesejahteraan kami semua ye!!!...

8 Responses to “Segalanya 'Baru'.”

  1. ishamizu says:

    Insya Allah..all the best Iu..lama tgu new update fr u..betul tu, kt Malaysia pun banyak benda/tpt/cerita yg bley di sharekn jg, bley terubat rindu kami yg di perantauan plak ni..hehe.

  2. Dont let her be mem besar ok,make a small lil baby for her.hihihihi

  3. salam wid,
    dah ade pon posting :)
    tertunggu2 akak hehe..

    wid rindu kat jemen lagi ye? tu current location kat FB badge tak tuko lagi ;p

    apepon all the best utk wid sefamily, semoga Allah swt sentiasa melebarkan rahmatNYA keatas kalian..amin.

    kbaitibrunei

  4. hnyhar says:

    akhirnya iu mula bersuara..adakah ini sempena kedatangan 2011?hehe..dah lama blog ni menyepi iu, sejak iu blk msia..

    selamat bersekolah buat anak2 teruna yg encem tu..buat mem besar yg suka muncung2 tu, sila cubit sedikit ye..geram tgk dia skrg ni..

  5. Zuri@ni says:

    Selamat masuk 'sek' untuk semua (^__^)

  6. seronok baca semua masuk sekolah... All the best buat Ayu & keluarga.

  7. Neny says:

    Tahniah iu dpt sambung belajar. Cik izzah nanti sapa jaga bila mama pegi sekolah?

  8. iu rf says:

    izu : hehehe.. ye ke tunggu..x sangka lak ade org ingat..insyaallah.. mudah2an sy lbh rajin pasni...:)), izu take care ye kt sana.. sure tgh sibuk sesuaikan diri awal2 sampai di london tu.. enjoy ur new life..!

    ctnik : insyaallah.. kalau ade rezeki tak kemana...hihiihi =P u too... dua ank dara tu sure sonot kalau dpt 'kawan' baru..ehehhee


    kak baiti : ameeennn...!! alamak.. sib bek akak gtau badge tu.. bru perasan.. mmg rindu pun kt sana.. biar dulu kot utk kenangan2...hehehhehe... kak baiti pn.. semoga hari2 mendatang memberikan beribu kebahagian buat kak baiti & keluarga...


    kak nani : :) kak nani pn tertunggu2 juga..?? :D thanks kak.. iallah.. nt sy tlg sampaikan salam ibu kpd anak2 dara yg jelita ni..hihihihi.. main snow kt sana baik2 kak.. take care!!!.. miss u....

    zue : thanks zue.. bleh jd sifu sy tak pasni..?? ehehehe peluk cium utk naurah!!.. :)

    kak mar : terima kasih kak.. , kak mar biler plan balik mesia..? lama x melawat umah kak mar...ehehhee


    kak neny : time kasih kak..!!, iallah setakat ni cik piyah kiter jaga sdiri.. tukar2 jaga ngn hb.. sbb kelas x full & bukan setiap hari.. tp ni kalau clash jadual ngan hal penting kt opis..x tau lagi gana ni.. maybe anta nursery kejap kot... tp iallah x lama.. mgkin dlm sejam dua je.. iallah..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails