Archive for December 2010

Segalanya 'Baru'.


.

(Pulau Tioman - Nov 2010)

salam kpd sume rakan2 yang masih setia berkunjung ke 'rumah' ni..walaupun sedar x sedar rupanya da hampir 3 bulan x updet blog..huhuhu..(.sejak balik ke tanah air hujung august 2010 ritu.). b4 ni bila da kat mesia selalu tertanya2 utk ape nak menulis blog, kalau di jerman kelmarin mungkin niat menulis ni just utk kenang2an bila da balik ke sini...

tapi bila fikir2.. sebenarnya banyak benda boleh di'buat' kat sini.. kat mesia ni bukanlah xde cerita yg nak dikongsi..tp mood tu da kureng sket la compare kt Germany..di samping dgn kerja2/urusan2 yg harus di settlekan.. ( rumah,brg kontena,brg biz,sekolah anak2, etc..) semuanya mmg perlukan masa utk sesuaikan diri.. mmg byk benda da berlaku sejak balik ritu..cuma x berkesempatan nk tulis je... penat..x sempat.. malas..sume ade..hehehe..

panjang la plak berceloteh..semoga utk tahun baru ni , diri akan lbh rajin utk menulis dlm blog ni.. mana tau kan.. bila da tua2..anak2 da bsr nt leh baca semula kenangan2 masa2 mude2 ni..hihi.. hurmm..seronok juga bila bc semula kenangan di Germany hampir 4 tahun dulu yg dituls dlm blog ni..leh tgk2 gamba.. teringat kenangan2 manis pahit duk kat sana..besh!!

buat semua, selamat menempuhi tahun baru, selamat maju jaya & semoga kita terus musabah diri ttg perkara2 yg kita telah lakukan & akan lakukan pd masa hadapan,yg penting niatkan segala amal perbuatan yg kita lakukan ikhlas & demi mencari keredhaan Allah SWT... insyaallah kita pasti akan berjaya dunia & akhirat.. =)

p.s : insyallah 2011, haziq akan masuk ke tahun 1 (sekolah hidayah), faris ke tadika (Tadika Iman), & mama juga akan bersekolah semula nanti..
Izzah aka cik piyah masih lagi jadi 'memmm besar' kat rumah, papa lak sure makin sibuk bila semester baru dibuka nanti... doakan kejayaan & kesejahteraan kami semua ye!!!...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails