Desaru


.

MasyaAllah..cantik! :)
Semenjak lebuhraya Senai Desaru siap (2011), kali ni kali kedua ke sini,
kalau lalu highway ni tak sampai sejam da sampai.. kalau before ni kena lalu jalan dalam yang memakan masa 1 jam 30 mins .. highway ni mmg memudahkan, tp dekat hampir penghujung highway lps tol (pasir gudang)  highway ni da jadi satu lorong.. n xde penghadang jalan kt tengah2.. (maksudnye blh patah balik le ..hee)..jalanraya b4 tu 2 lorong..jadinye jalan tu agak kecik gak lah.. kalau ade excident mungkin akan jem teruk la sebab ada 1 line je.. cam pelik ea knp highway ade 1 lorong je ..? (x cukup bajet kot ea.??.heee..). Hmm.. tol drp Senai-Desaru dlm RM 11.50 sehala...kalau 2 hala kali dua lah (agak mahal kot bg org sengkek cam aku ni..:P..)
lari...
 

saje je nak g jalan2 ke desaru
sebab sebelum tu kepalaku mmg tengah weng.. berat & tepu semacam je...
tak tahula sebab banyak fikir sangat ke aper..sebabb kepala mmg stress sangat2.
lepas sampai tu seronok sangat2.. bila tengok lautan lepas...rase tenang & ringan je kepala ni..


  gelammmm!!
huhuhuu...

 aaaa.
 hihihi 

Alhamdulillah...
rasa seronok sangat2.. tp sebab pergi masa tu sampai dah jam 5.. so sekejap je dpt main2 dengan air.. time ni lak air tengah surut.. kalau air pasang ombak memang besar sebab lautan tengah bergelora skan ni.. musim tak elok ...mungkin nanti bulan 3 keatas lautan mungkin da tenang balik..
 peace!..x jadi...hihihi
 4
rasa hilang sekejap masalah.. dapat main pasir.. cari anak ikan dan anak ketam kat celah2 batu.. hmm  memang best!!! pemandangan masa tu mmg ... subhannallah..!! cantik sangat!!!
=)

Insyaallah.. 
dalam seminggu lagi mungkin kelas akan start..
akan bermulalah lagi hari2 yang mencabar!!
Semoga Allah kuatkan semangat kami & permudahkan urusan kami..
permurahkan rezeki kami...dan menjauhkan keluarga kami daripada perkara yang tidak baik..amin!!!



3 Responses to “Desaru”

  1. syoknya jalan2 pantai.....kalo dekat bleh pegi slalu wt bbq....

  2. lama dh xg pantai walau umah laki aku kt perak tepi pantai..hehehe

  3. iu rf says:

    hannan.. klu xde tol ni lagi siyok...hmm.. seronok gak kan bbq tepi laut.. sedap je angin laut dia... =)

    fiza.. tepi pantai..?? seronoknyeee!!! kitorg mmg suka sgt ngan pantaiii.. anak2 aku mmg jenis suka laut.. besh...!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails