ICONDAP Grant Pitch


.

 Alhamdulillah..
da selesai pitching utk dapatkan geran ..semalam (23 2 12)
ni merupakan stage kedua utk dapat geran ni..

http://www.mscmalaysia.my/article/ICON/programmes

Stage 1: Application...
Mula2 haritu kena anta application ..
kemudian project yang terpilih akan di panggil as a short list utk hadir ke pitching yang diadakan di MSC, Cyberjaya.. actually ni adalah permohonan geran saya yang pertama..
niat mula2 memang saja2 je try anta permohonan ni.. tak salah kan kalau mencuba..

alhamdulillah!! tak sangka boleh tersenarai dalam short list utk pitching!.. kawan sekelas ada apply juga tp dia x dapat lak..sy sorang je yang dpt utk SKIT 9 ni..mula2 anta permohonan tu..just isi borang..masukkan maklumat2 mengenai projek yang kita nk buat..cost summary, team, ICONdap ni banyak kepada part teknikal & limit cost projek takleh lebih 200k! ade dlm 2x kena betulkan isi2 & ada part yang kena hanta by post juga..agak mencabar juga la proses2 nk kene buat..siap nk kene burn dlm CD, etc dengan anak4 lagi kan...tapi semua ni telah berjaya dilalui dengan baik.. alhamdulillah.. 
2nd Stage : Pitching!.
Selepas project di letak dalam senarai pendek.pihak MSC , Mdec telah call untuk datang ke pitch kat MSC cyberjaya ni.. ( ni la part yang paling mencabar! bagi sy sebab nak kene present idea projek ni kat orang2 besar kat MSC, Mdec tu.. nervous n gabra, seram sejuk...sume mmg takleh nk cakap laa..huhuhu).tapi berbekalkan preparation, doa & semangat..sy kuatkan hati & yakin diri utk sahut cabaran ni & alhamdulillah sy mampu buat!!!.. tak sangka sy mampu & rasa mcm lega & seronok sangat sebab dah lepas pitching (presentation ni)..
Peneman yang setia..=)

Final Stage : Result?..
Now sy tengah menunggu kelulusan drp meeting yg diorang akan buat..kalau permohonan ni approved insyaallah sy akan dapat geran ICONDAP ni.. semoga permohonan ini akan diluluskan setelah jauh saya 'berjalan'.. :) mohon juga kepada rakan2 mendoakan kejayaan sy ni ya!! =)
tetapi..
andai kata permohonan tidak diluluskan.. pasti sy sedih sbb saya sangat mengharap.. tapi sy redha dengan apa sahaja keputusan yang bakal diterima nanti.. ( lepas 5hb 3 baru result utk permohonan geran ICONDAP akan keluar)..Saya yakin insyaallah sy akan dapat.. hehe
apepun.. dapat atau tidak yang penting sekarang hanya DOA & TAWAKKAL kpd Allah.. 
semoga Allah berikan yang terbaik untuk saya menjadi seorang ENTREPRENUER & USAHAWAN yang berjaya! semua ni adalah pengalaman bg saya..
Terima kasih buat yang terSAYANG atas bantuan 
& juga saudara, rakan taulan yang banyak memberikan semangat, 
Doa & ingatan tulus ikhlas yang berpanjangan. :)

3 Responses to “ICONDAP Grant Pitch”

  1. tahniah ayu!! moga terpilih, i'm so kagum with u :)
    akak akan doa utk ayu insyaAllah :)

  2. InsyaAllah iu..projek iu akan terpilih...jangan lupa minta anak2 doakan sama...yang penting kita dah lakukan sehabis baik..selebihnya Allah yang tentukan...dan apa saja keputusanNya..itulah yg terbaik buat iu...berusaha ya!!!kak na tahu apa yg iu rasa sbb kak na pernah laluinya....dan sekarang kak na merasa 'manisnya'...sabar..berdoa dan tawakal itu rahsianya...

  3. iu rf says:

    kak ana : aminn!!! doakan selalu ye kak ana.. =)

    kak na :amin... terima kasih kak atas nasihat.... doakan gak sy ni..kdg2 mmg x kuat.. biasa turun naik tu..ehehhe...
    kak na pun.. semoga success dlm semua pkara yng diceburi...insyaallah!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails