Final Presentation SKIT


.




Alhamdulillah.. Syukur kpd Allah ..
Akhirnya dapat selesaikan master keusahawan IT yang diambil sejak awal tahun lepas..
Banyak cubaan dan dugaan di tempuhi tp dapat juga selesaikan cos ni..=)

Bermula selepas balik drp Jerman for good, terus apply cos ni sbb mmg minat nk sambung belajar slps selesai giliran en hb dlm study.. wpun masa tu br je sampai Malaysia.. brg2 pun x sampai lagi.. sampai la barang sampai ke mesia.. kemas2.. kepenatan yang amat, tercungap2 ke sana2 sini..dengan course dan kelas kena attend..kemudian Alhamdulillah pregnant kali ke 4.! Hihihi.. mengandung.. bersalin pd bulan 7 tahun lepas...alhamdulillah sehingga bb nak masuk setahun 10 july ni.. semua dapat dihadapi dengan jayanya! Benarlah Allah kata, Allah berikan ujian tu sesuai dengan kemampuan yang kita ada..

Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah!!

Final presentation khamis 28 jun 12 , jam 930 am kat kompleks keusahawanan teknologi MARA, skudai. 1st time presentation kt ctu.. kena lak turn org 1st, ekceli perasaan masa tu sgt excited sbb dalam kepala kalau boleh nk habiskan je presentation tu cepat2..hehe!

Then time masuk tu.. kena tegur lak ngan pengerusi sebab x siap2 dlu pasang wayar projector..ready komputer n etc..huhu ..manalah tau..selama ni kalau present cucuk je pendrive n program jalan..tp kali ni x perasan lak kt depan tu komputer pon takdeee!!huhu pengajaran...down skit semangat nk present time tu sbb ayat2 pedass daripada pengerusi.. tp tetap mentain semangat & kuatkan semangat..!! Alhamdulillah... presentation berjalan dengan lancar.. Cuma time nk present sistem aplikasi x bawak connector iPAd.. so panel2 yang kat belakang2 tu mgkin kurang nampak..hu hu hu.. so kena tegur lagi laa..hukhukhuk.. panel ada 6 orang.. drp Industri, Bank, pensyarah, MARA..

Apepun Alhamdulillah rasa presentation yng terbaik setakat ni.. lama x present, buat yg terbaik dan termampu..soalan panel2 sume berjaya dijawab dengan baik..=) kawan yg present time ni ada 2 orang lagi.. hmm.. part paling best bila dapat dengar ucapan TAHIAH drp pengerusi.. mmg sgt semangat , seronok & melegakan hati..! bab nk kena repair tesis tu biasalah kan sbb nama pun draf.. belum complete lah sepenuhnya..so repair jela berdasarkan komen2 yng diberikan...

Alhamdulillah..x banyak komen ...skit je nak kena betulkan lagi.. horrey!!

pinjam lappy kwn sekelas incik najib.

Tu la ckit cite masa Final Master Presentation yang lepas..

Syukur Allah berikan kekuatan pada diriku untuk terus bersemangat menghadapi semua ni.. & orang yang paling banyak memberikan semangat & kekuatan dlm diri adalah encik HB..!! hb banyak bg semangat time down.. & anak2 juga byk bagi kekuatan wpun kadang2 banyak gak kaco mama dier time wat persiapan.. nak tau perasan yg ada sepanjang persiapan final ni, sakit kepala, penin kepala, batuk, selsema,sakit tekak, takde suara, kepala menyucuk2, down n up dan macam2 lagi..!! boleh plak 2 hari b4 present tu suara x keluar!! Batuk2 lagi..dengan x sedap badannya cam nak demam.. huhuu.. kemudian esoknya sakit mata pulak.. mata sebelah x leh bukak..merah n byk tah* mata..huhu.. maybe sbb terlama lama duk depan lappy.. ! tp Alhamdulillah esoknya time nak present tu semua pulih cam biasa.. Masya Allah!!!

bersama kawan sekelas incik Amirul..


Alhamdulillah..

rasa syukur sbb segalanya da lepas..

so next step ..iAllah akan terus maju ke depan!! Yeahh!!!

p/s : sila abaikan tulisan yg kembang kecut.. rasanye ade problem kat coding dalam blogspot ni..huehuehue


3 Responses to “Final Presentation SKIT”

  1. ishamizu says:

    Congrats iu!! I'm so proud of you, dear! Tak sbr nak rasa kelegaan mcm yg iu rasa lps habis semuanya! Hehe doakan izu plak ye.

  2. iu rf says:

    Thanks Izu!
    iAllah sure u Can!
    sekejap je tu da nak abis kan..ehehe
    kite Doakan slalu kejayaan IZU!!
    keep in Touch! hehe

  3. Tahniah madam.
    Syabas ko mmg dasyat punya superwomen.
    Alhamdulillah semoga aku pun dpt semangat mcm ko gak.
    Raya ni mai la rumah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails