Pitching BTNEt


.

Business Track & Networking 2 okt 2012, IRDA.. Danga Bay JB.

Photo: Alhamdulillah selesai pitching utk BTNet - MDEC prog. Dapat ke x dpt ke tawakal je la. Semoga diberikan yg terbaik.. Amin!

Program mentoring bagi program B2B ( business to business) yang dibuat di IRDA, Danga Bay. Program ni sebenarnya program untuk coaching bagi syarikat yang terpilih selepas menjalani sesi pitching yang dijalankan oleh syarikat rita kamal dengan kerjasama Mdec.

mula-mula tu x tau nak g tak sebab kepala ni cam da tepu je lepas abis study.. tepu.. bila cam x tau nak wat/teruskan camne biz skan ni..

perasaan time b4 present tu cm excited tapi gabra juga la sebab sejak da habis kelas cam gabra sbb lama x present/ wat pitch.. 1st time letak mic dekat baju..hihihi.. tp seronok juga sebab dapat berkenalan dengan kawan2 baru y ramainya x pernah jumpa lagi b4 ni...terbuka juga la minda ni drp duduk terperap di rumah....sesekala dapat keluar rumah jap dan jumpa kawan-kawan lama dan baru utk jana/share idea camne nak teruskan biz best jugak.. 

sbb kadang2 stress duk kat rumah je, nak buat biz tp kejap2 anak yang tu panggil.. nk g toilet.. jap2.. menangis bergaduh ngn yg paling kecik.. bb lak duk tarik2... belum part mgemas wpun bru je dkemas2..basuh baju..sidai baju..  nak masak lagi.... amik anak sekolah.. kdg2 bila da siap keje sume..tengok masa..tgl sikit je.. penatnya makcikk.. kite duk wt kije ni bukan wt kije saje.. multi tasking sambil susukan bb.. nak perati anak satu lagi yag cam kesian terbiar... fuhhh.. kan best ea kalau ada pembantu yang boleh menguruskan rumah ea...??? plan mcm2 utk biz mmg banyak.. tp bila nak buat.. lepas mngemas itu ini wat itu ini... time nk wt kije da sesak napas kepenatan...huhuuhu

tabik spring btul pada ibu yang jd surirumah & ramai anak2.. pastu leh jadi bizwoman berjaya lagi... ya allah.. boleh ke aku jadi cmtu...pls o Allah.. berikan aku jalan untuk menjadi insanMu yang lebih berjaya & bermanfaat untuk ummah serta menjadi isteri solehah dan ibu mithali yang terbaik untuk semua anak-anakku.. amin...


3 Responses to “Pitching BTNEt”

  1. Neny says:

    tunggu biz dah stable sikit, akak rasa iu kena ada maid...mmg x terkejar iu, kita nak wat semua benda. Cam akak lak selalu rasa nak jadi SRT balik sbb kesian tgk anak2 cam terabai. Tapi tgh berusaha gak utk memastikan semuanya terurus walaupun bekerja. Akak doakan iu sukses ok!

  2. Madam boleh punya.go madam

  3. Madam boleh punya.go madam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails