Ujian Kemasukkan Tahun 1 SRIH


.

sabtu :: 13.10.2012 :: 830-930am ::

Muhammad Faris saufi telah menduduki ujian kelayakan untuk masuk ke tahun satu sekolah rendah islam hidayah, SRIH JB untuk tahun 2013.
oleh sebab faris bukan anak pertama yang masuk ke sekolah srih ni tiada temubual utk ibu bapa dilakukan.. 

time ni papa je yang anta sebab tarikh dan masa test clash dengan konvo mama kat utm.. so papa ngan adik abang je yang temankan ke sekolah.. sekejap je test nye.. 1 jam..
ujian tu ada soalan2 & ujian lisan pon ada juga..

Alhamdulillah.. selesai sudah ujian tu..
Semoga Allah memberikan keputusan yang terbaik buat anak-anak.
dengarnya untuk kemasukkan tahun 2013 seramai 300++ org yang apply tapi yang dipilih hanya seramai 180 orang je! harap-harap dapat masuk sekolah ni sebab prestasi sekolah ni bagus & senang sekali sekolah nanti dengan abang haziq..

yuran bulanan sebelum ni rm 260.. tapi start tahun 2013 akan dinaikkan menjadi rm 310.. agak tinggi juga.. ( manalah nak cekau fulus ni.. ) kalau kali 2 orang.. dengan tadika izzah safiyyah lagi..rm 1200.. + si abang 1k + 1k++... utk persiapan pendaftaran sekolah shj.. belum masuk baju, kasut, peralatan sekolah etc.. 
mak ai.. botak kepala papa ni..he he hee...

alangkah bagusnya kalau pendidikan percuma diberikan.. tapi.. mungkinkah..???

Wallahua'lam..
apapun tak perlu nak mengharap ..yang penting usaha sehabis baik.. 
iAllah Allah pasti akan memberikan jalan buat semua yang inginkan kebaikan & memberikan pertolongan buat hambaNya yang selalu ingat& meminta kepadaNya..

4 Responses to “Ujian Kemasukkan Tahun 1 SRIH”

  1. cayok....blog ni baju baru ke...bagus korang...all the best utk anak ko...takpe...rezki boleh dicari walpoun bapaknya botak kepala skit kn...

  2. iu rf says:

    lama x baju baru ni mem..hehe

    iAllah.. mudah2 terus murah rezeki..=)

  3. Slm. Bole bgtau x cnth soalan soalan ujian kemasukan di sri hidayah. Tk

  4. iu rf says:

    x perasan ada komen..
    yang saya ingat ujian dlm 2 bentuk..

    1.Menjawab soalan dlm kertas soalan n jawapan.
    - baca n jawab soalan
    - isi tempat kosong
    - mengira
    - baca jawi
    - mewarna

    (nampak soalan yang basic2..xde ssh sgt kalau murid dah pandai baca n kira asas2)

    2.membaca & hafalan surah asas. ( yg sy nampak la..hehe)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails