Sunat VS Khitan Haziq & Faris :)


.


 haziq tunggu turn.. mengeletar dier.. hihihi

Wuhu...lamanya x update blog.. dekat sebulan lebih dah.. huhu..

Alhamdulilah,
anak2 sudah selamat disunatkan / khitan pd rabu 12.12.12..
tak sangka lak dapat tarik cun ni sebab masa booking tu ingat hari yang free je sebab kejar masa.. mula-mula ingat nk sunat kat bandung.. tp sebab masa hari kejadian haziq tak sihat.. x jadi .. then ingat nak buat kt kg.. klang.. tp tak jadi lak..sebab banyak tempat da full.. then balik ke jb.. terus cari.. dpt klinik adham dekat taman sebelah.. Taman Teratai..alhamdulillah ada kosong..  terus book tpt kt ctu..



 faris yang lebih cool... =)

Lepas sesi disunatkan..
 alhamdulillah.. lancar semuanya.. ambil masa dm 15-20 mins setiap sorang...

 sampai rumah.. 
berehat time... =)
 ish..ish..ish.. anak teruna ni..

 ngan hadiah kasut sekolah..
persediaan nak masuk tahun 1.. 2013

 petang hari sunat x tau kenapa..
samaada digigit serangga ..
atau alergi pada ubat..
mula2 nampak cam kesan gatal kat atas mata (bawah kening)
lepas tu makin lama makin membengkak.. kesian haziq..
sakit sunat ++ sakit kelopak mata bengkak.. mata pun susah nk buka..
tp alhamdulillah.. sehari lepas tu beransur pulih..

 5 hari lepas disunatkan... da makin sihat..:D

hati2 nak..!!


harini 31.12.12 ( selepas 20 hari disunatkan..)
luka semakin sembuh...tapi masih belum kering sepenuhnya..
mungkin sebab lasak sangat.. (mandi laut, mandi pool.. main pasir laut.. naik basikal.. main bola..etc) budak2.. bila main2 tak ingat.. masih belum kering sepenuhnya.. tp alhamdulillah semakin sembuh..

diorang disunatkan menggunakan teknik smart clamp, sebab takde pengalaman guna teknik lain.. so x dapat nak berikan pendapat teknik mana yang terbaik.. tapi nanti mungkin masa nak sunatkan adik diorang ni ie Faiz, mungkin nak gunakan teknik lain.. hehehe.. bayaran yang dikenakan RM150 seorang.. =)


info mengenai sunat teknik smart clamp blh dapatkan kat cni. ::-

http://agungrakhmawan.wordpress.com/2008/11/29/teknik-sirkumsisi-smartklamp/
http://kaahil.wordpress.com/2009/06/25/7-tips-dan-kiat-perawatan-usai-khitan/
http://kaahil.wordpress.com/2009/06/16/mengenal-7-metode-sunatkhitan-sirkumsisi/
http://kaahil.wordpress.com/2009/06/18/5-langkah-khitan-metode-standar-sirkumsisi-konvensional/


5 Responses to “Sunat VS Khitan Haziq & Faris :)”

  1. Eta says:

    salam, selamat berkenalan, sangat suka baca blog sis ni. haziq and faris ni mcm kembar je. huhu

  2. Miss Anna says:

    5 hari lepas sunat dah bole main beskal? Cepat nye, k.ana ingat kena tunggu sebulan br bole main2 hehe..

  3. iu rf says:

    salam eta,

    thanks sudi tinggalkan komen.
    da agak jarang updet blog..
    disebabkan masa yg agk terhad..huhu..

    igtkan da xde da org bc blog ni..eheheh

  4. iu rf says:

    kak ana,

    a a.. lps 5 hari da leh naik basikal..
    tp berjaga2 juga ..sbb luka masih belum sembuh sgt..
    alhamdulillah lps sebulan baru fully sembuh.. lama juga nak btl2 sembuh tu.. ehehe

    tq kak ana tglkan komen..
    lama x berjalan2 kt blog kwn2 kt jerman.. doakan kejayaan kami kt cni kak ana.. jeles tgk org2 jerman n uk main snow..hihihii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails