Archive for April 2012

Air Terjun Gunung Pulai 2


.


seronok dapat main-main kat air tejun gunung pulai 2..
sebelum ni biasa gak datang cni..tp biasa berkelah kat bahagian bawah je..
tapi kali ni  dapat panjat gunung pulai.. ( leh tahan juga curamnye dengan bawa bb n bawa anak2 n barang2 len).. gigihhhhh tuuu...


 peh.. mencabar jugakla.. actually ade jalan lain yang tak perlu nak panjat tinggi..tapi jalan tu jauh sket la..saje nk try2.. memang berpeluh gak la... haha!

kat sini banyak udang... ikan .. seronok tengok...
dapat juga tangkap udang kecil beberapa ekor.. dalam 10 ekor ++ =)

 
 bb tido sepanjang kat cni... rupenye nk demam..

seronok depa yer..
 puncak gunung pulai 2
 :)
 model of the day..ehhehe
 xleh tahan tu... hihihihi

hurm.. lenkali kalau datang lagi da tak pandang kot bahagian bawah.. nak kena panjat atas jugak sebab atas lagi best!!

 bertolak pulang.. x larat mengangkut beg yg berat...ngeee

clap...clap...clap..


.


:: 14.4.12 :: sabtu ::
skan bb da pandai clap...clap..clap...
tgk org buat dia pun nk buat juga... comelll.. sambil senyumm2...

:: 13.4.12 :: jumaat ::
pastu kelmarin da pandai panjat tangga sampai tingkat atas...huhhhu
bijak.. alhamdulillah x jatuh sbb time tu mama ngah basuh pinggan n kemas dapur..
mula2 dengar2 adik beradik ni main sama2..pastu senyap...

duk tertanya2.. mane la pergi budak2 ni.. skali tengok.. si ayah tertido kat atas sofa..
kepenatan sbb baru balik kursus..
si kakak da selamat naik ke atas join si abg2 main komputer..
tercari2 si kecik..rupanya satu step je lagi sampai ke atas... tekejut juga tengok..
Alhamdulillah mujur x jatuh ke bawah.. pandai bb sbb terus naik ke atas.. 
kalau gostand ke bawah.. mmg nauzubillah.... 
tangga ni agak curam juga lah...!

Believe in yourself..You will come alive !!


.



Don't you ever wish
You were someone else
You were meant to be
The way you are exactly
Don't you ever say
You don't like the way you are
When you learn to love yourself
You're better off by far
And I hope you always stay the same
'Cause there's nothing 'bout you I would change

I think that you could be
Whatever you wanted to be
If you could realize
All the dreams you have inside
Don't be afraid
If you got something to say
Just open up your heart
And let it show you the way

Believe in yourself
Reach down inside
The love you find will set you free
Believe in yourself
You will come alive
Have faith in what you do
You'll make it through

Oh,

Don't change

Dilemma...


.

               
                Kadang-kadang cemburu melihat rakan sekelas menerima penghargaan, geran, projek dan sebagainya... ingin berusaha sepertinya tp kadangkala terlalu payah.. selalu berfikir untuk lebih positif supaya lebih berjaya.. ternyata memang bukan mudah. Perlu memilih samaada untuk fokus kepada study.. biz.. atau keluarga... anak2... selalu terfikir...apa sebenarnya yang aku mahu.. nak jadi apa sebenarnya aku ni...?? cabaran demi cabaran terpaksa dihadapi.. ya... memang sukar apabila kena memilih mengutamakan cita-cita.. atau terpaksa berkorban sedikit masa untuk tidak bersama-sama anak2...

 kakak n bb 8 months :: march 12 ::

                Rutin harian memang agak padat... 6pg ..pagi2 menyediakan persiapan utk anak2... bfast.. siapkan anak ke sekolah,700pagi...800 pagi mengemas rumah,.. tup2 dah kul 10... rehat n surf kom... kul 11 amik anak sekolah.. balik skolah ... masak utk lunch..1230 siap masak... hb balik keje utk lunch... 2.00 mengemas...330 anak balik sekolah...makan... 500...hb blk keje.. psiapan utk dinner...700 siap kms... kepenatan.... fikir nak study lagi.. assigment.. perah otak camne nk dptkan duit tambahan untuk sara hidup...Ya Allah... terkadang x termampu & stress...arrgghh.!!
 
        bb first time mandi pool kat umah..8 months ++ :: march 12 ::
       
Walaupun aku seorang ibu yang agak garang.. namun jauh di sudut hati  ibu yang garang ini amat menyayangi anak4... bila hati terlalu stress..kadang2 termarah juga kepada anak2... padahal kesalahan yang dilakukan x sebesar mana pun... selalu berdoa supaya di tenangkan hati.. tidak terlalu mengikut emosi... berdoa supaya menjadi ibu yang terbaik utk anak2.. isteri yang terbaik.. menjadi anak yang terbaik... adik yang terbaik..anggota masyarakat yang bernilai & hamba Allah yang terbaik..!

      faiz 8months ++ :: march 12 ::
          
Bila diri sangat stress... selalu rasa cam nk give up! Ya Allah... rasa cam x mampu nk hadapi semua ni.. biarlah... biarlah tak dapat nk menjadi bizwman yg berjaya... biarlah x lps study... asalkan dpt bersama anak3... tapi tak boleh... sy xboleh camtu... terus kuatkan hati balik... bila rasa keseorangan... hati meronta2... harapkan siapa teman.. siapa kawan.... ? & tidak ingin nak membebankan sesiapa... jauh di sudut hati.. ingin membantu keluarga... membantu ibu dan ayah di kg... bukan orang senang.... tp diri ini x sedar sebenarnya bukan lah orang senang.....perlu berusaha lebih.. utk merubah kehidupan... membantu keluarga & utk memberikan yg terbaik buat ayah bonda tersayang... yang selama ini membesarkan.....

 anak2ku semua... aku sangat sayang kalian semua... kenapa hati ini terlalu lembut.. asyik teringat akan kalian.. wpun berüpisah hanya sebentar..namun peritnya tak tertahan...
terlalu lemahkah aku...?

  skit kohort 9,10,11 :: 26.3.12 ::

                Ya Allah... aku mohon.... kuatkan lah semangatku ini... berikan lah yg terbaik utk ku dan keluarga.. tunjuki la jalanMu.. jalan yg terbaik & keredhaanMu... aku ini lemah.. aku ini banyak kekurangan... aku ingin menjadi yng terbaik... agar dapat membantu agamaMu... dapat mendidik semua anak2 ku.. menjadi insan soleh dan solehah... menjadi isteri yg terbaik... menjadi anak yg menyenangkan hati ibu bapa.. menjadi insan berjaya yg sering membela masyarakat... ya Allah perkenanankanlah apa yang terbaik buatku & keluargaku....
 veteriner Kluang :: 27.3.12 ::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails