Archive for July 2012

Ramadhan ke 10


.





kopok monie!

Alhamdulillah.. jap jer da masuk ramadhan yang ke 10 (;
minggu ni da masuk minggu ke 4 utk training course unity 3d di fsksm,utm.
setakat ni hanya satu kali je skip kls sbb tak sihat..
tp rase cam ssh nk fokus lak ..byk benda dlm fikiran..
rasa sgt rugi kalau x dpt nk belajar benda ni sbb da dpt peluang belajar percuma drp pakar2 unity yg di import oleh irda ngan utm..huhu..
semoga Allah permudahkan diri ni utk memahami apa yg dipelajari didalam kls & memberikan kekuatan semangat berpanjangan utk istiqamah dlm pembelajaran ( tak malas2 & x beri alasan utk buat latihan..huhuhu)


time buka puasa kat angsana petang khamis lepas - 26.7.12


menanti waktu berbuka.. (:

ok nk cite pasal anak2 pd bulan puasa ni..
haziq : alhamdulillah setakat hari ni puasa full.. 10 hari.. =)
faris : dah 9 hari puasa kecuali hari pertama..dia x tahan sgt.. puasa separuh hari je..
bagun sama2.. sahur.. mama masak jam 445-515.. sahur makan sama2..best..
kemudian en hb n haziq akan ke masjid utk subuh berjemaah.. lps buka puasa akan ke masjid juga utk tarawih.. alhamdulllah.. moga diberikan kemurahan rezeki dan keberkatan hidup & melatih untuk lebih tunduk kepadaNya ..insyaallah!



p/s : duk teringat je hari2 nasib saudara2 seislam kat Syria dan Myannmar.. rasa menusuk sgt bila npk gamba mangsa2 kanak2 & org wanita..sebak, sayu, geramm..!! .. Allah..! semoga diberikan kekuatan buat mereka semua.. Ya Allah, berikanlah kemenangan yang segera buat saudara-saudara kami ya Allah..!! Amin...

Salam Ramadhan 2012 (;


.




haziq di hari pertama puasa.mlm2 lps buka puasa terus terbungkang balik tido kepenatan.. cian lak tengok... hehee

Alhamdulillah..arini tak mcm semalam..
tido je seharian semalam..pastu asik ckp nak makan.. nak makan.. mama pujuk sabar sikit lagi..sikit lagi.. alhamdulillah sampai ke magrib baru buka..

arini nampak lebih bertenaga & semangat nak berpuasa..
mungkin sbb kali pertama..hehe

p/s : buat rakan2 blog yg dikasihi.. selamat menempuh ibadah puasa.. Semoga Allah merahmati kita semua & memberikan kekuatan untuk kita menjalani ibadah pd bulan yg mulia ni.. diharap ramadhan kali ini adalah yg terbaik drp sebelum2nya.. iAllah!!




Happy 1st Birthday Muhd Faiz!


.




Selamat Hari Lahir buat bb Faiz..

Alhamdulillah.. setahun sudah..
seronok dapat tengok bb membesar dengan sihat ...
syukur masih mampu bf sepenuhnya wpun ingatkan macam susah je nak susukan sampai 2 tahun.. (kursus , lawatan , kelas etc.. ) Alhamdulillah Allah berikan kekuatan dan kemudahan untuk mama & semua.. syukur!

Mama doakan semoga membesar menjadi anak yang soleh..
Dilindungi dan dirahmati Allah selalu...!


percubaan memanjat tapi takleh turun..hihiihi

p/s : nak bagi adiah aper ye...!

Final Presentation SKIT


.




Alhamdulillah.. Syukur kpd Allah ..
Akhirnya dapat selesaikan master keusahawan IT yang diambil sejak awal tahun lepas..
Banyak cubaan dan dugaan di tempuhi tp dapat juga selesaikan cos ni..=)

Bermula selepas balik drp Jerman for good, terus apply cos ni sbb mmg minat nk sambung belajar slps selesai giliran en hb dlm study.. wpun masa tu br je sampai Malaysia.. brg2 pun x sampai lagi.. sampai la barang sampai ke mesia.. kemas2.. kepenatan yang amat, tercungap2 ke sana2 sini..dengan course dan kelas kena attend..kemudian Alhamdulillah pregnant kali ke 4.! Hihihi.. mengandung.. bersalin pd bulan 7 tahun lepas...alhamdulillah sehingga bb nak masuk setahun 10 july ni.. semua dapat dihadapi dengan jayanya! Benarlah Allah kata, Allah berikan ujian tu sesuai dengan kemampuan yang kita ada..

Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah!!

Final presentation khamis 28 jun 12 , jam 930 am kat kompleks keusahawanan teknologi MARA, skudai. 1st time presentation kt ctu.. kena lak turn org 1st, ekceli perasaan masa tu sgt excited sbb dalam kepala kalau boleh nk habiskan je presentation tu cepat2..hehe!

Then time masuk tu.. kena tegur lak ngan pengerusi sebab x siap2 dlu pasang wayar projector..ready komputer n etc..huhu ..manalah tau..selama ni kalau present cucuk je pendrive n program jalan..tp kali ni x perasan lak kt depan tu komputer pon takdeee!!huhu pengajaran...down skit semangat nk present time tu sbb ayat2 pedass daripada pengerusi.. tp tetap mentain semangat & kuatkan semangat..!! Alhamdulillah... presentation berjalan dengan lancar.. Cuma time nk present sistem aplikasi x bawak connector iPAd.. so panel2 yang kat belakang2 tu mgkin kurang nampak..hu hu hu.. so kena tegur lagi laa..hukhukhuk.. panel ada 6 orang.. drp Industri, Bank, pensyarah, MARA..

Apepun Alhamdulillah rasa presentation yng terbaik setakat ni.. lama x present, buat yg terbaik dan termampu..soalan panel2 sume berjaya dijawab dengan baik..=) kawan yg present time ni ada 2 orang lagi.. hmm.. part paling best bila dapat dengar ucapan TAHIAH drp pengerusi.. mmg sgt semangat , seronok & melegakan hati..! bab nk kena repair tesis tu biasalah kan sbb nama pun draf.. belum complete lah sepenuhnya..so repair jela berdasarkan komen2 yng diberikan...

Alhamdulillah..x banyak komen ...skit je nak kena betulkan lagi.. horrey!!

pinjam lappy kwn sekelas incik najib.

Tu la ckit cite masa Final Master Presentation yang lepas..

Syukur Allah berikan kekuatan pada diriku untuk terus bersemangat menghadapi semua ni.. & orang yang paling banyak memberikan semangat & kekuatan dlm diri adalah encik HB..!! hb banyak bg semangat time down.. & anak2 juga byk bagi kekuatan wpun kadang2 banyak gak kaco mama dier time wat persiapan.. nak tau perasan yg ada sepanjang persiapan final ni, sakit kepala, penin kepala, batuk, selsema,sakit tekak, takde suara, kepala menyucuk2, down n up dan macam2 lagi..!! boleh plak 2 hari b4 present tu suara x keluar!! Batuk2 lagi..dengan x sedap badannya cam nak demam.. huhuu.. kemudian esoknya sakit mata pulak.. mata sebelah x leh bukak..merah n byk tah* mata..huhu.. maybe sbb terlama lama duk depan lappy.. ! tp Alhamdulillah esoknya time nak present tu semua pulih cam biasa.. Masya Allah!!!

bersama kawan sekelas incik Amirul..


Alhamdulillah..

rasa syukur sbb segalanya da lepas..

so next step ..iAllah akan terus maju ke depan!! Yeahh!!!

p/s : sila abaikan tulisan yg kembang kecut.. rasanye ade problem kat coding dalam blogspot ni..huehuehue


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails