Archive for December 2012

Sunat VS Khitan Haziq & Faris :)


.


 haziq tunggu turn.. mengeletar dier.. hihihi

Wuhu...lamanya x update blog.. dekat sebulan lebih dah.. huhu..

Alhamdulilah,
anak2 sudah selamat disunatkan / khitan pd rabu 12.12.12..
tak sangka lak dapat tarik cun ni sebab masa booking tu ingat hari yang free je sebab kejar masa.. mula-mula ingat nk sunat kat bandung.. tp sebab masa hari kejadian haziq tak sihat.. x jadi .. then ingat nak buat kt kg.. klang.. tp tak jadi lak..sebab banyak tempat da full.. then balik ke jb.. terus cari.. dpt klinik adham dekat taman sebelah.. Taman Teratai..alhamdulillah ada kosong..  terus book tpt kt ctu..



 faris yang lebih cool... =)

Lepas sesi disunatkan..
 alhamdulillah.. lancar semuanya.. ambil masa dm 15-20 mins setiap sorang...

 sampai rumah.. 
berehat time... =)
 ish..ish..ish.. anak teruna ni..

 ngan hadiah kasut sekolah..
persediaan nak masuk tahun 1.. 2013

 petang hari sunat x tau kenapa..
samaada digigit serangga ..
atau alergi pada ubat..
mula2 nampak cam kesan gatal kat atas mata (bawah kening)
lepas tu makin lama makin membengkak.. kesian haziq..
sakit sunat ++ sakit kelopak mata bengkak.. mata pun susah nk buka..
tp alhamdulillah.. sehari lepas tu beransur pulih..

 5 hari lepas disunatkan... da makin sihat..:D

hati2 nak..!!


harini 31.12.12 ( selepas 20 hari disunatkan..)
luka semakin sembuh...tapi masih belum kering sepenuhnya..
mungkin sebab lasak sangat.. (mandi laut, mandi pool.. main pasir laut.. naik basikal.. main bola..etc) budak2.. bila main2 tak ingat.. masih belum kering sepenuhnya.. tp alhamdulillah semakin sembuh..

diorang disunatkan menggunakan teknik smart clamp, sebab takde pengalaman guna teknik lain.. so x dapat nak berikan pendapat teknik mana yang terbaik.. tapi nanti mungkin masa nak sunatkan adik diorang ni ie Faiz, mungkin nak gunakan teknik lain.. hehehe.. bayaran yang dikenakan RM150 seorang.. =)


info mengenai sunat teknik smart clamp blh dapatkan kat cni. ::-

http://agungrakhmawan.wordpress.com/2008/11/29/teknik-sirkumsisi-smartklamp/
http://kaahil.wordpress.com/2009/06/25/7-tips-dan-kiat-perawatan-usai-khitan/
http://kaahil.wordpress.com/2009/06/16/mengenal-7-metode-sunatkhitan-sirkumsisi/
http://kaahil.wordpress.com/2009/06/18/5-langkah-khitan-metode-standar-sirkumsisi-konvensional/


Faris @Tahun 1 Sek Ren Islam Hidayah 2013


.


Alhamdulillah.. 
Berkat kesabaran dapat masuk ke SRIH dengan abang Haziq..
syukur di permudahkan semuanya..
31.12.12 hari induksi utk pelajar tahun 1 SRIH, Jb..
 
 untuk kelas pertama ni Faris nampak agak kekok & senyap..
belum kot.. nanti kalau da kenal kawan mesti aktif semacam kat rumah .. =)
ujian kemasukkan sebulan lepas.. ada sesi temubual & ujian bertulis & membaca utk pelajar tahun 1 ke SRIH.. pemilihan agak ketat juga nak masuk ke sini sbb tempat terhad.

 dalam induksi ni pelajar di bawa ke tempat2 cam kantin, surau, bilik guru, perpustakaan & tandas untuk menyesuaikan diri ngan suasana sekolah.. rasanya masa abg haziq ritu xde plak aktivti camni.. ( tp maybe dia buat masa sesi persekolahan ..dlu hanta terus tinggal..hehe)

 macam2 gaya ada..!!
 sesi taklimat ibu bapa turut di adakan pada masa yang sama... seronok tengok kanak2 ni sume... comel & lucu...!! 

Semoga permulaan sekolah hari ini akan memberikan impak yang positif pada hari2 mendatang..
Semoga Faris menjadi anak yang soleh!! juga abang haziq.=)

31.12.12 :: Isnin :: SRIH, JB.
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails