Archive for 2013

Desaru, port rahsia


.


Biasanya kalau kami ke Desaru kami akan pergi ke tempat ni.. agak sunyi dan ke dalam sikit.. time laut bergelora dekat depan2 hotel mahal tu di sini agak landai dan ombak tak kuat sangat.

sesuai juga kalau nak memancing ikan2 kecil.. boleh lah nak lepas budak-budak ni mandi-mandi tanpa risau sangat. 
Tapi yang sedihnya kali terakhir kami ke tempat ni ada beberapa tompokan minyak mungkin daripada kapal di tengah laut. sedikit tpmpokan minyak hitam pekat yang agak sukar di bersihkan bila terkena pada anggota badan.

lain kali kalau nak mandi kat sini pakaikan baju yg penuh pada anak-anak. so tak kenala minyak tu nanti..

tapi memang seronok kat sini..
  banyak hotel2 baru dah naik kat Desaru ni.. terbaru nampaknya SHERATON pon ada..
dah naik skit bangunan dia.. & harga hartanah kat sini mestilah melambung2 kan...huhuhu

  memancing.. sape tu..?

 lepas mandi-mandi petang.. singgah ke tg Sedili... makan ikan.. =D

 yummyy...
 excited budak ni..
 Alhamdulillah.. :D


Bila demam...


.

 bila anak-anak demam mak ayah yang risau...kan...kan...

mula-mula kakak demam...
lepas tu adik faiz lak demam...

biasa kalau demam camni seboleh-bolehnya nak elakkan daripada bagi ubat demam..

lap badan.. bagi minum air kelapa dan 100 plus.. insya Allah cepat sembuhnya..
sihat-sihat selalu ye anak2...:)

KLCC


.

 
Jalan- jalan sementara menunggu si ayah habis kursus di UTM, KL.. mama bawa anak-anak jalan-jalan di KLCC, main dekat taman dan mandi-mandi kejap dekat tempat main air dekat situ..

agak mencabar jugalah sorang-sorang nak jaga budak-budak kecil ni.. tapi alhamdulillah semua terkawal..

:))

adalah dalam 5- 6 jam dekat KLCC ni..huhuhu

seronok dapat duduk hotel free..hehehehe
 
 2 singgit...!

 main lah sayang... :))
 main kat kolam mandi pulak..
 teringat plak tempat memori ni..hahahha...( biarlah rahsia..kikiki)

 kakak!
 xmas sales..tinggi la jugak pokok tuuu
bear tu lebih besar daripada Izzah kot...!

Zoo Johor, Johor Bahru


.

Jalan-jalan di Zoo Johor, oklah tempat ni walaupun tak luas sangat tapi banyak juga binatang yang boleh kita lihat. Bayaran masuk RM3 je dewasa, kanak-kanak RM1 kot.. tapi agak murah gak lah..
 comel tak kak tonn..???
 beli sayur kat sebelah boleh bagi pada untaaa... best gak..hihi
 beruang tu.... harimau, tapir ... macam-macam ada...
 singa sedang bermanja...huhuhu
di sini hujan bermula...!


:)
terletak bersebelahan masjid di Bandar JB. Letak gambar je lah ye.. awal2 datang agak panas terik, tapi lepas tu hujan lebat..sejam lepas tu balik la kite... =)

Hari Anugerah Kecemerlangan Sek Ren Islam Hidayah, JB 2013


.

Alhamdulillah

Pertama kali ke Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar SRIH

time ni pergi ditemankan adik yang di import daripada Klang sebab papa tak dapat hadir kerana kena mengajar space di KL... boleh tahan gak la cabaran dia dengan 4 orang anak kecil ni.. alhamdulillah behave semuanya..ehehehe

sangat suka suasana dalam majlis ni.. semangat, terharu melihat anak-anak kecil yang ramai, semangat melalui persembahan yang meninggalkan kesan di hati...

mama bangga faris dapat hadiah kecemerlangan ni.. rasa semangat  bila lihat anak di atas pentas..

:)
semoga jadi pendorong semangat abang dan adik2 nya nanti..
tq acik mimi tolong ambil gambar =)

Tahniah anakku Muhammad Faris Saufi!

Quality Hotel City Centre Kuala Lumpur


.

Alhamdulillah,

Ok juga lah tempat ni, Sebenarnya masa pergi ni suami mengajar space di UTM KL, so katanya untuk yang last mengajar ni nak bawa keluarga sama-sama, biasanya travel sendiri pun kos hotel hampir sama.. so ape lagi memang feberet duduk hotel & anak-anak memang suka mandi pool..


Drive ke KL untuk 2 hari satu malam.

:)

Breakfast included dalam pakej ni.. ok gak la banyak pilihan dalam tu :)

 dekat lobi je lah.. 
Hotel ni dekat dengan SOGO, Bangunan MARA KL,
jalan kaki ke depan da sampai..
anak-anak seronok tengok train ( duk kat jb susah nak tengok train..kalau kat jerman selalu tengok train... hai.. kesian anak2.. hehe )
 pool agak dalam, kurang sesuai untuk anak-anak kecil yang tak reti berenang.. bahaya juga lah.. 
so bila mandi dewasa kena pegang anak kecil.. takleh lepas punya..dekat juga ngan paras bahu.

rehat-rehat tunggu papa balik mengajar..
lepas tu singgah ke SOGO dan terus balik ke JB..

14 tahun dulu...


.

Balai Cerap UTM.

14 tahun dulu aku mengenali UTM,
di sini tempat penuh kenangan ..
kini..
semua tinggal kenangan
dulu berdua, kini berenam..
Alhamdulillah..
Nikmat mana yg mampu aku dustakan..?

Terima Kasih Ya Allah..
atas kurniaan rezeki dan kasih sayang..
serta cabaran yg memberikan kekuatan..
Semoga terus cekal mendepani detik & kehidupan mendatang.
 PadaMU ku berdoa dengan azam dan impian
InsyaAllah semua pasti menjadi kenyataan.


Berkebun


.


anak sape lani comot ea... :))




Jarang ada masa sesama cucuk tanam ni..
tanam sayur je pun..
Alhamdulillah..
best ..
walaupun agak penat korek tanah..hihihii
2 minggu lepas tu...=D

sawi, timun & tomato..
sawi je yang jadi..:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails