Izzah Safiyyah @5 yo, Tadika IMAN Pulai Jaya, Johor.


.


:: 8 September 2013 : Ahad :: Padang, Bandar Dato Onn, JB ::

Kisah bermula bila cik comel manis ni menangis takmo masuk sukan kat padang masa hari sukan..
memula tu nampak ok.. tp bila acara nak start cikgu call plak kata izzah menangis tak berhenti. cepat2 g tempat khemah budak2 tadika ni.. da diam sebab cikgu cakap mama nak datang...

bila ditanya kenapa menangis.. katanya becak..kasutnya hitam sebab lalu kat rumput yang basah..  padang mmg agak becak masa tu sebab beberapa hari ni hujan... pagi tu memang hujan..renyai2...haai.. puaslah mama pujuk... kejap je main.. sekali je main pastu kite balik.. nanti boleh beli kasut baru.. dia mintak juga barbie masak2... ok.. nanti mama beli.. janji mama asalkan main sukan.. tp tibe2 takmo juga main sukan..

badan dia masa tu pun agak keras..panas skit.. mungkin takut jugak sebab ramai sangat budak2.. ada dalam lebih sepuluh tadika IMAN drp cawangan2 sekitar yg join program masa tu.. memang sangat ramai orang.. tapi nampaknya yg menangis tu cik piyah sorang je la..huhuhu


takpelah nak.. mgkin anak ni tak sedia lagi.. jenuh nak pujuk lebih sejam kot...menangis merengek.. dukung pun xmo lepas.. ajak balik rumah je... huhuh..kita cuba lagi ye tahun depan.. mungkin masa tu Izzah da sedia..  insyaALlah... :)

p/s: entry tertunggak..hehehe..
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails