Kegatalan melampau.


.



takde pe pun.. saje nk menghias rumah ni lama beno x updatenya ..ehehe

Al kisah tersebut la cerita ..hehe.. erm.. baru2 ni kene penyakit apentah.. abis satu badan kena gatal.. termasuk muka skali kena..
rupanya amatlah mengerikan.. dan rasanya memang takkan dapat dilupakan..

google kat internet mcm sebab gegata..
lepas tu terfikir gak kalau alergi ke apa..
tp memang sebelum ni x pernah kena camni.. teruk jugak lah merana fizikal dan emosi..huhuh

tp apepun semua ni kafarah atas dosa2 yg dibuat sebelum ni kot..
alhamdulillah.. tak kena pada anak2..
kalau kena tak tau lah nak menghadapi macamana..

(gambar ihsan drp google )

petang sebelum tu memng duk kemas2 kawasan luar rumah, tepi jalan.. kebetulan rumah ni memng duk ngan sebelah ladang kelapa sawit.. & banyak pokok sekeliling ni.. jadi banyak dedaun yg keguguran.. agaknya sebab da lama kot tak bersihkan so time tu tetibe semngat rajin sgt.. konon nk bersihkan supaya xde la nyamuk aedes kan..siap bakar pokok kayu & daun2 tu..menjulang2 la apinye.. sebelum ni biasa juga bersihkan kawasan tu.. tp xde la plak kena gatal-gatal ni..

cuba gak cari petua nk hilangkan sakit ni..
mcm2 petua jumpa..salah satu cuba ngan air garam + air suam.. lap semua tempat yg kena.. alhamdulillah.. lega skit ..& hilang kejap.. dlm beberapa jam lepas tu jadi balik.. mcm2 ubat sapu da letak tapi tak berjaya menghilangkan kegatalan yg dasyat tu.. malam tu pn memng tak leh tido duk mengaru.. keluar bintat2.. dll.. Allah je yg tahu rasa dia..huhuhuh.. kebetulan time ni en suami takde g KL sbb outstation.. so terkial2 la makcik 4 beranak ni kat rumah.. ade gak minum air kelapa.. byk jugak..x menjadi juga..
Last2 da masuk hari kedua tak ilang juga g klinik.. Dr bg injection supaya lebih cpt baik.. dan mlm tu makn ubat gatal, ubat alahan & sapu ubat sapu pada semua bahagian yg gatal tu.. 
ALHAMDULILLAH... esoknya da hilang bintat2 tu, kesan merah pun da xde sngat.. dlm 97% kembali mcm asal .. syukurlah da x gatal lagi... bengkak2 kat leher, mata & bintat di muka pun da hilang...lega
sangat2...
Terima Kasih Allah...baru tau nikmatnya sihat lepas lama x sakit.. hehehe
PETUA SEMENTARA : air suam + garam (byk) - sapu pada badan yg gatal.. iAllah lega skit & kurangkan gatal tu.. tp still kene g klinik gak.. supaya cpt sembuhnya..

2 Responses to “Kegatalan melampau.”

  1. Butik ZnS says:

    Jemput Follow blog aku ye Wid. http://butikzns.blogspot.com/
    Mana tahu ada baju Muslimah yang berkenan..tq:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails