Tempat jatuh lagi di kenang.. inikan pula tempat..


.

Germany 2014

Alhamdulillah sampai juga akhirnya tempat yang dirindui.. En Hb ada program di Uni Saarland, Germany.. dengan tidak semena2nya terjoin ke sini.. ( boleh eh camtu..hiihi)

 sedia nak naik belon.. flight hari ahad, 27.4.14 jam 1159pm,


 pemandangan daripada atas..
28.4.14 (Isnin)
alhamdulillah..selepas 12 jam dalam flight & 2 jam setengah dalam train
 city centre saarbruecken..
 lama tak makan kebab.. 4 euro.rasanya dulu 3 euro..da naik harga.. 
beli satu je takut tak habis & bila makan share berdua pun dah kenyang..hihi
 sampai2 terus call bos kat uni saarland, tp bos sibuk sangat arini..dia suruh jumpa esoknya..so ade masa nak jalan sekejap lihat tempat2 kenangan..
 tempat anak2 selalu main petang2..
 belakang terus tu castle saarbruecken..
 taman sebelah je sungai
 :)
 johaneskirche..
 dengan tram.. nak ke mana2 sangat mudah..
 anak selalu main ngan benda ni dlu.. tiup2 je..
 pemandangan atas train
 ikut saranan pm kita..cuma x dapat nk selfie dengan obama..he3.. :P
 pagi2..
city lagi...
 dalam mall europa galerie.. sangat besar.. first time masuk..4 tahun lepas baru nak bina..
 Alhamdulillah merasa juga..masam2 manis.. & besar!
adik Gie yang belanja.. Danke Schoen!!! :)

Rupa-rupanya sampai sini ada hikmahnya.. selain urusan en suami, rupanya ada urusan yg sangat2 penting yang perlu diselesaikan di sini. kalau tak ke sini mungkin tak tahu..apa2 pun yang berlaku mesti bersama hikmah.. semoga Allah permudahkan urusan kami & kami diberikan kekuatan, jalan yg terbaik atas segala yang berlaku..Ameen!!

p/s : internet sangat osem kat sini, maka mood menulis pon meningkat..patutlah masa kat jerman dulu rajin update blog.. internet laju!! ha3.. tapi kan..selalu teringat anak2 lah...rindu ngan diorang semua...

2 Responses to “Tempat jatuh lagi di kenang.. inikan pula tempat..”

  1. Mmmm mesti bes kan kalau dapat datang semula ke tempat kita dulu..

  2. iu rf says:

    sangat best hajar....!!
    rasa nak sangat g lagi...hrp dpt g semua kalau ada rezeki... ameeennnnn!!!

    p/s : x tau nak gambarkan camna perasaan tu bila sampai balik... mmg sgt2 osemmm... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails