Metzingen 2014


.

Alhamdulillah, masa di jerman kelmarin berpeluang keluar dengan kawan-kawan yang baru dikenali.
Plan nk ke Outlet Metzingen, dengarnya tempat ni best.. kita pun teruja nak pergi sebab sepanjang semingu ni takde keluar ke tempat-tempat yang jauh walaupun makan masa dalam 4 jam lebih dengan train..

dalam train..cantik pemandangan ..cerah tapi agak sejuk..9 degree tu...!
beberapa kali transit..
jumpa dengan macam-macam orang.. yang paling comel jumpa satu group budak-budak nak bercamping.. dengan beg2 comel.. teringat anak-anak dulu ke sekolah camtu..hihihi
Mei yang sejuk di Europe!

:)
singgah di Karlsruhe..tapau makanan..ok jugak lah rasenye.. restoren asia .
buang pape yg patut.. masuk toilet kena bayar 1 euro kat sini..
teruskan perjalanan untuk kejar next train.. satu train terlepas sebelum ni sebab train delay..so, timetable train tu dah lari sket.. asalnya sampai dalam jam 11am..tp sebab train tu lambat jadi drag masa.. sampai jam 2pm...lama jugak tuuu....
tom yam gung.. makan dalam train je
takde kije..hahahahah
siyes memang best kat sini.. cuma rasa masa cam kejap sangat la pulakkk...
mamat jerman ni mmg peramah kot.. bila orang amik gamba ade je yang tumpang skaki..sib bek mcm ensem.. hahahah
mit aini...
kawan sekampung di saar..:)
train station metzingen..
nak balik daaa...
sejukkkk

meh kejar train.. last train nk kena kejar.. kalau tak nanti terpaksa balik esok kot.. time ni da jam 7 lebih..
sorang lagi takmo masuk..hihihi
tengok tuu kul bapa baru sampai saarbruecken HBF
abis da gamba sebab time ni da penat + sejuk sangat.. ramai orang dalam train sebab baru lepas match kat stuggart..adui..ramai org dah ting tong..& depa meraban2.. nasib baik lah tak kacau orang kan..

Alhamdulillah sampai di Saarbrucken HBF jam 110 minit pagi.. time ni tengok2 buah hati da tunggu kat situ.. ( adelah teman nak balik hotel kan..kalau idak sorang2 la jalan ke hotel awal pagi tu..) .. time tu rasa macam perasan sweeet laaak...hihihihi.. ( jangan jeles.. hiks :P)



3 Responses to “Metzingen 2014”

  1. Miss Anna says:

    Alahai.... Nampak Kaiserslautern tu syahdu je rasa huhuhu... :'(

  2. Neny says:

    Shopping apa Iu?

    Akak pulok yg mata blink2 dengar nama Metzingen tu (mode verangan...hehehe)

  3. iu rf says:

    setiap tempat laluan train ni teringat je kenangan masa bersama kawan2 kat dochland dulu2... rasa cam bercampur2 perasaan tu... bila ke raunheim.. igt kak neny.. bila ke Kaiserlautern ...igt kak ana... kak azi.. bila ke frankfurt.. igt liza...kak na..semua mcm flash back...!! teringat naik train sama2 ngan anak2.. ke sana sini... fuhhhhh... memorika de amorrr...hehehehe


    kak neny.. mula2 igt jalan je ikut kawan.. sorg2 kt bilik hotel.. abe kesian suh ikutlah kawan da dia bizi..

    skali dpt kawan yg suka shopping... ape lagi... eheeemmmmmmm.... mujur CIMB debit card boleh guna kat outlet...hahahahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails