Saarbrucken!


.

Hari ke 5 di Saar, lepas en suami habiskan kerja aritu beliau ajak ke Uni Saarland untuk beli souvenir uni.. tapi tak kesampaian sebab kedai uni dah tutup, time tu da dekat jam 5..kedai tutup dlm jam 230pm camtu.. nampaknya takde rezeki nk beli souvenir sebab dah hari jumaat. sabtu sure tutup dan ahad da fly back ke Malaysia.. takpelah.. next time mana tau ada rezeki datang balik Germany kan.. insyaAllah. :)
dalam Uni Saarland

sebelum tu.. menunggu bas ke uni..
bas panjang kata haziq...

dalam uni lagi..
dalam sejam je kat Uni..lepas tu ke stadt. hujan dah start renyai2..
pekena kebab & ayam golek halal lepas balik daripada uni.. lama tak makan daging...rasa lebih bertenaga..aummm..heheeee
dah semakin cantik juga kedai ni.. 
 gaya orang lapar & first time jupe ayam golek kat jermen kali ni..hihii


tempat ni dekat je dengan rumah lama kitorang.. dalam 10 meter je kot.

center city Saarbruecken.
rumah pertama kami di Germany.. tingkat 3 rumah yang kaler hijau tu.. rumah kedua di Homburg, tapi tak sempat nak ke sana.. kiranya 2 tahun di saarbruecken dan hampir 2 tahun juga di Homburg :)
pandangan sebelah kiri rumah lama..
tram ni sgt dirindui..hihi
breakfast hotel.. lebih kurang sama je untuk 3 hari.. roti je yang boleh makan.. daging, ayam dll mampu nk tengok je la kan..

comel bekas tee ni..
 
teruja nak makan strawbery ni dalam euro 2.99 utk satu kg! besar n freshhh..:)
makan sambil tengok tv jerman..!
 teringat anak-anak. bestnya kalau diorang join skali..
pemandangan malam hari drp dalam hotel tu..
nampak tenang tapi sejuuuuukkk..!!

2 Responses to “Saarbrucken!”

  1. Alamak saya tetiba start terlebih rasa sedih nak tinggalkan German huhu (tengah bersihkan umah ni) huhu

  2. iu rf says:

    huuuhuhu... bru jenguk blog ni... tgk2 da lama rupanya x updet kat cni..ayarkk..

    byk benda nk cite dlm blog ni..tp iAllah wt slow2..ehehehe..

    congrats hajar & suami.. da book tiket balik ke nt hajar..?


    All the best.. manfaatkan masa n hari2 terakhir di sana.. perasaan tu mmg lah terassaaaaa...sebakk...dan.. takmoooo balikkk... hehehehe (sy dulu2 lah.. )

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails