Petrosains KLCC


.


Walaupun da banyak kali gak la ke KLCC ni.. tp nilah pertama kali kami masuk lam petrosains ni.. selama ni duk dengar orang cite & duk tengok gamba2 orang yang da pergi ke Petrosains ni.. nampak cam seronok plak..

Alhamdulillah dengan kesempatan yang ade dapat juga merasa masuk ke dalam petrosains ni.. bayaran masuk utk 2 dewasa & 3 kanak2 (3-8 tahun) semua RM 35. Ok gak lah bayaran dia..
Kemudian memula tu kena naik cam gondola kira utk permulaan/ pengenalan pasal petrosains ni.. Masa mula2 naik gondola ( tak tau nama dia ape kat cni..) mcm rasa dalam disneyland paris lak..hihi.. ( dalam section kat disneyland paris ada Small Word) tempat tu ada iras2 cam tempat ni tapi skit jela.. belum dapat lawan lagi disneyland tu la..kat disneyland lagi besh...!! tp harus sedar ye..ni bukan kat Paris.. ni kat Mesia.. n bayaran masuk disneyland tu kalau x silap euro 60++ seorang! ( kali 4 =?) huhuhu.. beza tuuuu....

Memang recomended la untuk pelajar2 buat lawatan kat sini. Tempat nya luas, cantik , selesa & memang banyak info2 baru bila masuk ke sini. Memang sesuai untuk bawa anak2 explore benda2 kat dalam ni.. staf2 juga sume peramah & suka senyum.. 

Masuk jam 1pm... keluar dekat kul 4pm.. mula2 ingat tempat ni tak besar.. tp rupanya agak luas la jugak.. berbaloi jugak la dapat masuk sini.. tak rasa rugi pun sebab seronok & excited.. ( mungkin sebab  1st time kot..eheheheh) 

Keluar tu ...berlaku la kejadian ITU. Actually ingat kalau sempat nak bawa anak3 mandi kat public POOL kat luar KLCC tu.. tp sebab da kejar masa & dah nak kene hanta En Huby g kursus tak sempat la nak main2 air kat kolam tu.. keluar dekat kul 6PM.. masa keluar tu...kena lak dengan jalam JEMMM!! Huarggghhh.. stress gak la rase.. nak menghala ke Seremban JEM.. & menghala ke KLANG, Shah Alam.. lagi laaaa....huuuuu...

Tapi Alhamdulillah.. sampai ke tempat yang dituju dengan selamat selepas sabar tahap tinggi kat jalan tu...huehuehue..

p/s : pengembaraan yang singkat.. tp memang sangat menarik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails