Archive for April 2014

Tempat jatuh lagi di kenang.. inikan pula tempat..


.

Germany 2014

Alhamdulillah sampai juga akhirnya tempat yang dirindui.. En Hb ada program di Uni Saarland, Germany.. dengan tidak semena2nya terjoin ke sini.. ( boleh eh camtu..hiihi)

 sedia nak naik belon.. flight hari ahad, 27.4.14 jam 1159pm,


 pemandangan daripada atas..
28.4.14 (Isnin)
alhamdulillah..selepas 12 jam dalam flight & 2 jam setengah dalam train
 city centre saarbruecken..
 lama tak makan kebab.. 4 euro.rasanya dulu 3 euro..da naik harga.. 
beli satu je takut tak habis & bila makan share berdua pun dah kenyang..hihi
 sampai2 terus call bos kat uni saarland, tp bos sibuk sangat arini..dia suruh jumpa esoknya..so ade masa nak jalan sekejap lihat tempat2 kenangan..
 tempat anak2 selalu main petang2..
 belakang terus tu castle saarbruecken..
 taman sebelah je sungai
 :)
 johaneskirche..
 dengan tram.. nak ke mana2 sangat mudah..
 anak selalu main ngan benda ni dlu.. tiup2 je..
 pemandangan atas train
 ikut saranan pm kita..cuma x dapat nk selfie dengan obama..he3.. :P
 pagi2..
city lagi...
 dalam mall europa galerie.. sangat besar.. first time masuk..4 tahun lepas baru nak bina..
 Alhamdulillah merasa juga..masam2 manis.. & besar!
adik Gie yang belanja.. Danke Schoen!!! :)

Rupa-rupanya sampai sini ada hikmahnya.. selain urusan en suami, rupanya ada urusan yg sangat2 penting yang perlu diselesaikan di sini. kalau tak ke sini mungkin tak tahu..apa2 pun yang berlaku mesti bersama hikmah.. semoga Allah permudahkan urusan kami & kami diberikan kekuatan, jalan yg terbaik atas segala yang berlaku..Ameen!!

p/s : internet sangat osem kat sini, maka mood menulis pon meningkat..patutlah masa kat jerman dulu rajin update blog.. internet laju!! ha3.. tapi kan..selalu teringat anak2 lah...rindu ngan diorang semua...

MELETOP steamboat Pulai Perdana 2, JB


.

Pertama kali cuba MELETOP STEAMBOAT ni.. dekat je ngan rumah. Alamat Pulai perdana 2, pilihan oklah.. seronok.. 

 
hanya dalam 10 minit je daripada rumah. pilihan pun ok..

 budak-budak yang kelaparan..

 Oleh sebab kami sekeluarga memang hantu seafood.. so sefood la pilihan kami.. ade kambing, lembu pun ada.. kami datang lepas magrib dalam jam 745pm, agak-agak lepas jam 800mlm dah start penuh..sampai ada yang kena tunggu orang habis makan baru dapat duduk.. meriah jugak lah..

harga semasa 

RM 19.90 dewasa
RM 9.90 kanak-kanak

ALAMAT:
FB : https://www.facebook.com/meletopsteamboat

repair ipad & iphone


.

Baru-baru ni ipad terjatuh ( si bibi faez yang jatuhkan untuk kesekian kali..)
terus blank dah tak keluar pape kat skrin.. blank je skrin ipad tu..
punyalah sedih.. selalu kalau blank blh la off sekejap pastu on balik.. tp kali ni blank & dah tak boleh nk on.. sob sob sob...

lepas tu cari tempat repair ipad.. guna gugel jew.. ada yang rekemen kat PJ.. oh.. jauhnya dah la duduk kat JB.. tapi pk kalau balik kg blh try betulkan kat ctu.. simpanlah dlu..

tak susah nak cari tempat ni..
repair skali iphone 4 yang rosak.. sbb motherboard rosak.. 

tempat tu ok, staff pun bagus..

daripada luar..
ipad tu je reboot je.. cara dia tekan button HOME ngan button OFF ( sebelah atas tu) serentak selama 10 saat.. skali dia off, dan bila on alhamdulillah OK balik.. yahuuuu!!!

sebab masalah tak serius so dapatlah repair.. kalau crack biasanya cost dlm 200-300 ringgit.
alamat..
boleh save alamat ni

ada  tempat main kat sini.. so budak-budak taklah stress menunggu.. :)

siapa yang ada masalah ipad n iphone rosak boleh la try hantar ke sini..staff kedai repair depan kita je..so kita boleh la tengok live masa dia baiki tu.. nampak honest jugak lah..

Hepi besday hubby!


.


Selamat hari lahir buat en hubby..
birthday en hubby ke 34.. muda belia lagi..hihihi

saya mendoakan semua impian tercapai
Allah melindungi selalu..

 kek coklat..
 kek pisang...
 yum2...
 nak beli kasut sukan untuk papa. mama terbeli skali..hihii
kasut tgh offer..! sambar satu.. sebab yang lama da comot..

besday paling simple.. adiah tshirt ngan belt skali..hihi..

luv u so much!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails