Archive for August 2014

Legoland


.


Jalan-jalan ke Legoland Malaysia atas permintaan anak-anak..

 sampai.. alhamdulillah cuaca yang sangat baik..
 sebelum memandu kena masuk kelas teori belajar memandu dulu..
 bawa naik bot..
kakak ngan papa..
:)
 layan je la..
 main tembak2 kat dalam ni..
 kelas robotik
 tak cukup umur lagi..so duk kat bawah je ye..
 naik ni conform basah.. so sediakan baju plastik sebelum kena air..
 main ngan pakcik kiut..
 tempat menunggu coaster besar...
 tinggi giraff ni
 sempat lagi tu..
lama x amik gamba berdua.. sadisnye makcik da naik berat badan...
 pipi pun da tembammm...  huwaaaa...!!

SENIBONG


.


Senibong
 Kali pertama ke kedai  6 corner
kali kedua ke kedai ni..
rasa lebih prefer kedai ni sebab tomyam dia sedap.. sesuai dengan taste kami..
hihi
nama kedai ni Selera Senibong

 freshh
 harga..? heheh
 Order set je..
harga RM200

 lala
kailan ikan masin
 butter prawn
 kerapu
 ketam sambal
sotong goreng tepung

p/s : best tempat ni.. boleh la bawa orang jauh kalau datang ke JB.

Alamat :
(Selera Senibong), Persisiran Pantai Senibong,
Permas Jaya, 81750 Johor Bahru 
 

Sukan Tadika IMAN rangkaian johor selatan


.


ha.. panjang dah tajuk dier.. oleh sebab ni mungkin sukan terakhir yang mungkin dapat si izzah ikut.. abang-abang izzah semua tadika kat tadika iman ni.. nanti nak kena tunggu adik faiz besar sikit lah baru dapat masuk tadika Iman ni..

kali ni sukan kat stadium UTM, pertama kali buat di sini. sebelum ni biasanya buat di padang dekat dengan taman dato onn.

bertolak ke tadika jam 715 pagi, izzah naik bas ke stadium tu. kami hanya tunggu di stadium UTM tu. memula nampak seronok.. kalau tahun lepas, langsung tak join sebab dia menangis takmo join.. kasut dia kena lecak sebab semalamnya padang tu basah sebab hujan.. terpercik sket je air lecak kat kasut..dia geli kot. lepas tu terus dia menangis nak balik rumah..huhuhu

tahun ni elok sket sebab dia masih nak join senamrobik dan perbarisan.. walaupun agak panas juga lah time tu.. acara dia pulak dekat jam 12..( akhir sekali) aduyai.. tak tahan la si kenit ni...panas.. dan cikgu beritahu dia tengah menangis kat khemah.. nak call sy tapi x tahu num phone pula.. kita punyalah semangat tunggu daripada awal pagi sampai tenghari kat atas nak tengok si izzah ni main.. sampai turn..dia tak keluar.. rupanya tak nak main dah... sabo aje.. tapi bila nampak dia dalam khemah tu memang sian juga tengok.. panas kan... da memang bebi snow ni tak tahan la panas2 & lama2..hehehehe..  kawan2 lain ok je..

takpelah.. xde rezeki kali ni nak join... kita tunggu nanti sekolah rendah je la ye Izzah Safiyyah, InsyaAllah!

Langkawi


.

Pulai Langkawi
huyeehh
weee...
acik na dengan faris
sila beratur ok..
sape tu...
hmm
gayat juga sebenarnya..hihii
mak abah yang disayangi

dinner kat langkawi..

shichi..
hehe..

releks..
comel..

 
anta acik mi g KMK kepala batas..
 
p/s : percutian singkat ke Langkawi dengan family.. best! - family day cik Ayop.. 2013 - 
singgah rumah kawan nija - jekk.. n terus ke terminal feri..ramai org sbb cuti sekolah.. tp seronok sebab jarang dpt bercuti semua..
 
family abg ijun
family abg arul n mak kak fiza
family jua nija
tina
cimi
adik mirul

Petrosains KLCC


.


Walaupun da banyak kali gak la ke KLCC ni.. tp nilah pertama kali kami masuk lam petrosains ni.. selama ni duk dengar orang cite & duk tengok gamba2 orang yang da pergi ke Petrosains ni.. nampak cam seronok plak..

Alhamdulillah dengan kesempatan yang ade dapat juga merasa masuk ke dalam petrosains ni.. bayaran masuk utk 2 dewasa & 3 kanak2 (3-8 tahun) semua RM 35. Ok gak lah bayaran dia..
Kemudian memula tu kena naik cam gondola kira utk permulaan/ pengenalan pasal petrosains ni.. Masa mula2 naik gondola ( tak tau nama dia ape kat cni..) mcm rasa dalam disneyland paris lak..hihi.. ( dalam section kat disneyland paris ada Small Word) tempat tu ada iras2 cam tempat ni tapi skit jela.. belum dapat lawan lagi disneyland tu la..kat disneyland lagi besh...!! tp harus sedar ye..ni bukan kat Paris.. ni kat Mesia.. n bayaran masuk disneyland tu kalau x silap euro 60++ seorang! ( kali 4 =?) huhuhu.. beza tuuuu....

Memang recomended la untuk pelajar2 buat lawatan kat sini. Tempat nya luas, cantik , selesa & memang banyak info2 baru bila masuk ke sini. Memang sesuai untuk bawa anak2 explore benda2 kat dalam ni.. staf2 juga sume peramah & suka senyum.. 

Masuk jam 1pm... keluar dekat kul 4pm.. mula2 ingat tempat ni tak besar.. tp rupanya agak luas la jugak.. berbaloi jugak la dapat masuk sini.. tak rasa rugi pun sebab seronok & excited.. ( mungkin sebab  1st time kot..eheheheh) 

Keluar tu ...berlaku la kejadian ITU. Actually ingat kalau sempat nak bawa anak3 mandi kat public POOL kat luar KLCC tu.. tp sebab da kejar masa & dah nak kene hanta En Huby g kursus tak sempat la nak main2 air kat kolam tu.. keluar dekat kul 6PM.. masa keluar tu...kena lak dengan jalam JEMMM!! Huarggghhh.. stress gak la rase.. nak menghala ke Seremban JEM.. & menghala ke KLANG, Shah Alam.. lagi laaaa....huuuuu...

Tapi Alhamdulillah.. sampai ke tempat yang dituju dengan selamat selepas sabar tahap tinggi kat jalan tu...huehuehue..

p/s : pengembaraan yang singkat.. tp memang sangat menarik!

Alhamdulillah.. :)


.


 
Tschuss..
 
wah.. tak sedar rupanya da hampir 3 bulan tak berupdate rumah ni..
last sekali update pasal cite di saarbruecken.
Alhamdulillah.. urusan2 penting mama piyah di Jerman dah selesai.
syukur sangat-sangat bila susah payah masa kat sana hari tu nyata berbaloi..
surat conformation daripada sana pun dah di terima awal bulan Julai aritu menyatakan perkara ni dah dapat di selesaikan dengan baik.
so , insyaAllah selepas ni takde masalah lagi lah diharapnye.. :)
sebak di hati Allah je yang tahu.. T.T

Urusan papa piyah juga iAllah dah sampai penghujungnya, lepas ni just tunggu tindakan daripada orang-orang di sana. Urusan di pihak sini memang dah selesai, Alhamdulillah..
mohon doa semua semoga dipercepatkan dan dipermudahkan proses yang seterusnya, insya Allah!

Gambar-gambar masa hari-hari terakhir di Jerman.

 ole-ole..
 semua ada.. terbeli sebab takleh tahan tgk harga..he3
 
nutella 1kg.. 3.99 euro/pcs dlm rm17++ je?.. sib baik sedar diri amik 2 je.. 
kalau tak sedar diri dah amik 1 dozen buat stok sbb murah sangat!! 
lepas tu pening sbb masuk beg dah berat...hahaha :)

antara pesanan drp kawan2.. huhuhu
 dalam train dah nak sampai ke frankfurt airport..ya Allah.. rindu sgt2..teringat kenangan dgn anak2..
beshnya kalau dapat tinggal dgn family lg kat sini..
 sebenarnya bercampur baur perasaan masa ni.. tak tau nk hepi ke..sedih ke..
 perasaan masa ni mcm nervous sbb takut tak lepas nak keluar..haha

me myself.. alhamdulilah..nak menunggu flight dah..
 
pekena seafood nudeln
 jumpa kawan baru.. isteri Amiril.. yg sambung belajar di Jerman.
dalam flight nak berlepas..
 rindu..
 melayan perasaan.. Subhanallah..cantik sangat2..
sejuk di luar...
 lama menunggu flight 12h
selamat sampai..alhamdulilah..
memula rasa mcm bawa 2 beg.. tapi tak tau la mana datang nye beg2 yang lain tu..hahaha...

hmm...
terima kasih, mak abah.. adik-adik dan lain2 yang sama2 membantu menjaga adik beradik ni sepanjang ketiadaan kami di Malaysia.

 atuk yang sabar melayan cucu...
 selfie live drp haziq untuk mama masa kat Jerman..
 huhu
 semangat dia bagi perkembangan adik2 kat kampung guna whatapps
lubang idung kecik..hihi
  
adik faris 
izzah..
faiz
 
ngan yiau pun ada... bagus jd reporter ni..heee
tau la orang tiap ari makan roti je..dia tunjuk makan sedap-sedap..sabo ajew..
huhuhu

abis da cite di jerman..(lamanye nk abis..hihihi)
dlm hati berharap dapat sampai lagi..
InsyaALLAH :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails