Izzah Safiyyah & buku..


.


Alhamdulillah Izzah makin ok..makin kurang menangis..
InsyaAllah start next week mungkin da boleh g sekolah ngan papa je..nanti papa terus g kerja.. awal-awal g kerja semangat tahun baru.. semoga terus berjaya nanti..
So mama da tak perlu nak hantar cuma masa balik sekolah je nanti mama akan jemput semua..

Sekarang ni da pindah bangunan baru.. kelas baru, bersih.. cantik.. tp cabarannya duduk di tingkat 3.. Beg yang di bawa agak berat hari isnin dan selasa sebab kelas sampai jam 4/3pm..

Kesian pulak tengok.. badan nye halus dengan beg camtu..hmmm
macam2 fikirkan cara camna nk kurangkan bebanan buku dibawa.. 1st day angkat beg tingkat 3 mengadu sakit bahu.. dah la bila pegang bahu tu rasa tulang je..huhuhu..

Rasa nak buat loker sendiri je utk anak kat sekolah..supaya tak perlu bawa buku yg banyak ke sekolah.. tali buku yang pesyen lama2 tu x jumpa plak..

 cool eh tali ni..

 mana nak cari tali camni ea... dah lebih 5 kedai cari tak jumpa..

 comel..

the book belt..

 banyak di jual kat kedai tali mcm ni..



tp fikir kalau tangan pegang buku nanti kalau naik or turun tangga sekolah macam susah je nk pegang tepi besi tangga ...


hmm harap ada solutions lah..
moga Allah berikan mama ilham..

p/s: Sebenarnya daripada haziq syafi darjah 1 lagi da kesian tgk buku berat.. sekarang ni dia da darjah 5 kelas tahun ni kat tingkat 4 (paling tinggi).. adik-adik dia dah darjah 3 dan darjah 1 cabaran beg berat ni tak selesai lagi rupanya.. hmmm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails