train


.

Salam,
al kisah si ayah selalu ke KL sebab kena mengajar..
sejak drp tahun 2015 ni try naik train..
dah banyak kali juga naik train sebab lebih selesa.. boleh tido..
harga pun lebih kurang  macam naik bas.. rm35-rm46 kalau daripada Kempas, JB ke KL
biasanya bertolak jam 1230am dan sampai jam 800am (biasa lebih awal..)

last mengajar kat KL anak-anak teringin naik train..
kalau di jerman selalu juga naik train n boleh kata tiap ari tgk train..
kat sini sebulan sekali pun susah nak jumpa.. kalau nak tengok train ari2 bole la duk KL kot..heee
jadi si ayah pun book la 3 seat train yang siap katil utk anak-anak dan mak anak.
sama2 boleh rasa naik train..besh katanya..
mama pun teruja jugak nk tido dalam train..hahaha..
memula cam berat hati gak nk ikut sebab takut ank2 penat lusa nk sekolah..
tp bila lagi kan nk try.. so ikut jelah.. 
jam 1230am train bertolak jam 1000pm sebelum tu baru nk book tiket online..
nasib ada kosong.. itupun gerabak yang last.. :)

sabo tunggu train datang awal-awal pagi buta..1230 am time nie.. 
hee
syukurlah tak lama sangat tunggu train ni sampai.. lampu bulat yang kuning tu la lampu train drp jauh.. baru sampai..

 ha.. dpt naik daa.... :)
 kakak pun excited gak..
amboi seronoknya dia...
 akhirnyaa... sleeping beauty.. tido ngn mama malam ni..
mama pun x leh tido kalau takde "bantal pelok" nie.. :P

tertutup semua.. ada privacy..
 kaki si kecik..

alhamdulillah.. 
dapat juga rasa naik train.. tilam selesa juga wpun ruang kecil..tapi oklah boleh tido..toilet pun nampak ok..xleh la nk compare toilet kat train jermen nu..perlu usaha lebih keras lagi..Malaysia boleh!
alhamdulillah sampai di KL Central ..abang ala2 backpakers..
 pepagi ke KLCC..bagi anak-anak main2 air kat ctu..sementara tunggu petang papa kena mengajar di UTM KL ..
mcm2 gaye ada..
tengok tu.... 

kebetulan cuti sabtu ..balik hari..
balik jb semula hari yang sama jam 11 pm..
esoknya da sekolah...ahad jam 6am sampai di stesen Kempas, JB.  Mama & papa dah plan drp tempat train terus ke sekolah..
da siap semua baju sekolah, solat subuh dan bersiap kat masjid kita terus ke sekolah..
alhamdulilah.. lancar semuanya.. percutian yang singkat katenya..hihii

p/s: book tiket online 
https://intranet.ktmb.com.my/e-ticket/login.aspx
www.ktmb.com.my/


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails