Colmar Tropicale , Berjaya Hills, Bukit Tinggi


.

Percutian singkat ke Colmar Bukit tinggi , da lama tau tempat ni tapi baru berkesempatan nak sampai.. sebenarnya kalau pergi balik hari pun ok x perlu nak menginap.. tapi sbb kitaorang ingat banyak aktiviti kat situ & try tempah bilik semalam dapat la merasa duduk ala-ala kat colmar France tu..hiihi
excited..
anak-anak da besar2.. alhamdulillah..
=)
mama tukang amik gambar ler..

tak banyak aktiviti di buat kat sini just jejalan keliling tempat nie.. ke castle depan tu ambil gamba etc.. lepas tu da tak tahu nk buat apa..haha… makanan kat cni boleh tahan juga harganya..kami da sedia bekalan skit2.. tunggu makan breakfast esoknya.. tambah skit bayaran untuk anak-anak makan.. lunch tu kitorg keluar balik ke hentian genting sempah untuk cari makanan.. harga lebih murah daripada kat colmar tu.. pilihan pun banyak.. lepas tu tapau nasi goreng untuk makan malam lak..

mandi time... horeeee...
sejukkk niee...
view yang menawan..
papa tengok drp jauh je..?
petang-petang teman anak-anak mandi kat swimming pool.. tempah cantik dan ada bahagian untuk anak-anak dan dewasa.. bahagian anak-anak pun da ok, dewasa sure dalam kan..
show time...
cik piyah redy berjalan..
apakah ini..
anak-anak ngan mama bam..
 kiut kan...hihii

malam-malam mama , cik piyah dan faiz je keluar nak tgk pemandangan malam.. rasa juga angin sejuk dan ada gerimis skit.. kebetulan ada show, duduk kejap tengok.. x lama tengok sbb anak2 nie da ajak balik bilik..sian ngantuk,..show tu start jam 930 malam.
breakfast..
cici comeyy
kat parking kereta.. bawah bangunan..
 
pagi2 breakfast kemudian check out.. ada ternampak la sign board japanese garden kat atlas tu. so kitorang pun pergilah situ.. dengar2 banyak anak tangga nk kena panjat dan jalan yang berbukit.. papa ajak g naik, ikutkan hati malas la pulak… tp dah alang2 sampai naik je la ke atas wpun tercungap2… hahahah.. dalam sejam jugak la kat atas tu termasuk masa naik atas dan turun bawah.. mujur bawa kereta sendiri.. kalau x nk kene tunggu mini bus dia mungkin lama nak tunggu..

ok la alhamdulillah.. dapat juga sampai ke cni..

bilik hotel..
:)
bley berendam..yea..
da kenape..huhu..
klasik..
design lebih kurang kat france kowt.hiihii
cik piyah
comel cam mama..wkwkwkw
jejalan area cni.. sejam da habis pusing..

cantik pemandangan kat sini..
males nk ke bawah tu sbb turun naik tangga... (camne nak menten kuruih nie..hoho)
cantik jugak pemandangan nie..
mama papa ngan ultramen kecik..
fefeeling jer..heee
:)
tengok harga bole tahan.. pastu x sure halal ke x.. lari keluar g hentian Genting Sempah kat luar...haha

di Japanese Garden, Colmar Bukit Tinggi.

 mula..
budak moody nie..
 lanskap yang cantik..
bole la ada orang..
rumah jepun nun yang comel tu..
 nie spa n hotel lam hutan..tak tau sape berani duk cni memalam..huu
nak balik da..
 bye...peace..
 ada byk ikan lam tu..


Rate hotel RM 231.50  (4*)
Hotel Link : Colmar Tropicale 
Travel date : 1 June 2015

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails