Genting Highlands


.

Selepas ke Colmar bukit tinggi, kami ke Genting.. misi utama nak naik cable car.. lama sungguh tak ke sini wpun duduk kat klang je… bukan jauh beno pun..dalam sejam lebih je da sampai ngan kereta.. rasanya last pergi masa haziq dalam perut kot.. maksudnya da lebih kurang 12 tahun tak sampai genting… sekarang ni anak da 4 baru sampai balik..xpela janji sampai..heee

 
view 1 (drp balkoni hotel..)
View 2
dalam bilik..
complete.
bersih..
gayat woo..tingkat 7
bb takut air da besar..siap boleh menyelam guna gogle
da leh lepas sume.. mama releks sket r..
sejuk juga...

sebab nak rasa feel duduk atas tu.. kami tempah hotel semalam kat awana genting. alhamdulillah bilik besar.. 2 katil queen.. oklah selesa.. pemandangan cantik.. makanan mudah nak cari kalau nak jimat keluar ke bandar ada pasaraya 99, harga murah berbanding harga barang2 kat atas.. pasaraya 99 ni area starbuck, stesen petron.. tak ingat lak apa nama tempat dia.. pasaraya nie masa kitaorg pergi katanya baru seminggu buka.. ooo patutlah.. mesti ramai orang beli kat sini nanti sebab murah.. sama harga macam pasaraya 99 kat tempat lain.. tak perlu byr lebih.. ye tak..?
cik piyah suka main air
1st time menyelam
 
besh =)
aktiviti wajib g swimming pool untuk anak-anak.. memang suka sangatlah dapat main.. orang yg jaga swiming pool ni baik siap bagi pinjam baju renang utk mama sbb tak leh pakai baju cotton biasa.. kena pakai baju renang yang licin2 tu.. anak-anak pun da selamat mandi.. ada slide lagi ..sukalah.. mama sempat la rase dua kali naik slide tu.. 1st time siap uwek2 lagi sbb air masuk lam hidung… sbb laju sangat..nie sume sebab menyahut cabaran papa le ni.. slide tu memang tinggi gak la.. pastu laju lak..tercabar mak..
 pasaraya 99
kawasan pasaraya 99 kot2 sapa2 nak cari..
lepas check in tu… siap2 cari makan.. kat pasaraya 99, lepas tu terus naik atas genting.. sampai je terus g merrybrown makan lunch aka dinner… lapo la..hahaha.. harga ok.. 
lepas tu cari skyway (cable car) tu.. jauh nun jalan ke atas naik eskelator..jupe akhirnya dan naik.. tinggi gak cable car nie kadang cuak dan berdebar juga bila sesekala cable car ni berhenti & naik , turun tempat curam.. 
 
berkabus..
 
lepas hujan..
kadang2 berkabus.. kadang nampak pemandangan clear.. tp lebih banyak berkabus nampaknya.. bila sampai stesen bawah tu mmg kabus tebal x nampak apa.. tak turun terus naik balik ke atas.. rasanya macam lebih setengah jam naik cable car tu..

takde byk aktiviti kat genting nie .. just jejalan je..cuci mata.. dan naik beberapa ride utk anak-anak.. main bowling jap sebab da x tau nak buat apa.. (boleh gitu..ekekeke)
strike..!! er.... er... hihiihi
gaya ada da nie..
selesai main.. dapat 2 game..bole la ye bang..
cenyum ckit..
malam hari dalam bangunan..
 cik piyah nak naik nie.. layankan jap..

lepas tu kitorang pun balik la ke hotel.. agak dlm jam 10 lebih.. sume da kepenatan.. tidolah…
pagi2 lepas breakfast terus check out.. g berdua je ngan haziq.. makan2.. kat sini bfast utk kanak2 rm20 seorang..
macam2 ada..
luas
byk pilihan..
aik.. takkan makan cereal je haziq..? ooo 1st round.. heee

Tamatlah percutian singkat kat cni.. Alhamdulillah..

Rate hotel RM 195  (5*)
Travel : 2 jun 2015

One Response to “Genting Highlands”

  1. Dewi Aja says:

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails