Archive for February 2015

akhirnya...


.


Alhamdulillah..
lepas lebih 6 tahun menanti..

tumbuh pun gigi faris..he3

rasanya terbantut bila last skali ke dr gigi masa dalam lingkungan umur 3 tahun di Jerman..
ingatkan dah takmo tumbuh dah..
masa umur 3 tahun tu faris di bawa ke klinik gigi kekanak kat sana,
di cabut gigi yang rosak time tu sebab terjatuh masa travel area europe, tak ingat ke mana mungkin ke Paris, Swiss, Austria atau Italy.  Gigi patah & nak buang lebihan gigi tu.. Dr terpaksa cabut.. kesian tengok dia menangis masa dr cabut gigi, macam sakitnya ya amat.. lepas cabut tu baru tau rupanya ubat bius tu mcm tak berfungsi..so hidup2 la rasa sakit gigi di cabut tu.. kesiannya Ya Allah.. memang sedih sgt mama masa tu.. memang takkan lupa sampai bila-bila..


tapi alhamdulillah.. sekarang ni dah tumbuh..dia pun horey2..seronok bukan main.. 
agaknye segan kot lama da tak de gigi tumbuh kat situ...hehehe

p/s : rutin harian akan ambil anak-anak balik daripada sekolah dengan peneman yang setia si kenit aka faiz de chomel..sibuk nak interprem jer..haha

Selamat Hari Lahir Muhd Haziq Syafi ke 11


.


Alhamdulillah  - 13.2.2015 -

Birthday ke 11 yo!

Selamat hari lahir Haziq..
Semoga membesar menjadi anak yang beriman.
yang soleh, penyejuk hati mama & papa.. 
berbakti kepada Agama, ibu bapa & masyarakat.
Sihat tubuh badan & cemerlang dunia akhirat.

takmo nakal2 ye..

Birthday kali ni just penuhi apa yang di minta, jersi bola & barang-barang untuk main bola sepak. minat betul dengan bola, badminton.. hari2 nak main..
makan2 kat secret recipe bersama beberapa slice cake yang sedap & makanan2 lain..
gamba tak sempat amik sebab lepas order tu mama keluar jap beli brg dapur.. bila datang balik sume dah nak habis..rupa pun da kurang menarik..huhuhu..

Apepun ..
Mama doakan haziq menjadi anak yang terbaik, sabar & selalu akan  sayang & jaga adik2 dengan baik sebab haziq seorang abang yang sangat bertanggungjawab.. 

Mama minta maaf atas kekurangan mama selama menjaga Haziq sejak kecil sampai sekarang..
mama hanya mahukan yang terbaik untuk semua anak-anak mama..
InsyaAllah,

Haziq memang anak yang soleh!

dan.... kenalkan kawan baru haziq..hihihi

Nama dia Cik Cimuni..panggil Cik Muni je k..:)
:)
 baru nak masuk 3 bulan.
 cedey takmo duk lam sangkar ke..
 Cik Muni yang comot. nanti da besar skit baru pandai mekap2 kot..hahaha .. :)


p/s: Mama & Papa liebe dich Haziq!


Izzah Safiyyah & buku..


.


Alhamdulillah Izzah makin ok..makin kurang menangis..
InsyaAllah start next week mungkin da boleh g sekolah ngan papa je..nanti papa terus g kerja.. awal-awal g kerja semangat tahun baru.. semoga terus berjaya nanti..
So mama da tak perlu nak hantar cuma masa balik sekolah je nanti mama akan jemput semua..

Sekarang ni da pindah bangunan baru.. kelas baru, bersih.. cantik.. tp cabarannya duduk di tingkat 3.. Beg yang di bawa agak berat hari isnin dan selasa sebab kelas sampai jam 4/3pm..

Kesian pulak tengok.. badan nye halus dengan beg camtu..hmmm
macam2 fikirkan cara camna nk kurangkan bebanan buku dibawa.. 1st day angkat beg tingkat 3 mengadu sakit bahu.. dah la bila pegang bahu tu rasa tulang je..huhuhu..

Rasa nak buat loker sendiri je utk anak kat sekolah..supaya tak perlu bawa buku yg banyak ke sekolah.. tali buku yang pesyen lama2 tu x jumpa plak..

 cool eh tali ni..

 mana nak cari tali camni ea... dah lebih 5 kedai cari tak jumpa..

 comel..

the book belt..

 banyak di jual kat kedai tali mcm ni..



tp fikir kalau tangan pegang buku nanti kalau naik or turun tangga sekolah macam susah je nk pegang tepi besi tangga ...


hmm harap ada solutions lah..
moga Allah berikan mama ilham..

p/s: Sebenarnya daripada haziq syafi darjah 1 lagi da kesian tgk buku berat.. sekarang ni dia da darjah 5 kelas tahun ni kat tingkat 4 (paling tinggi).. adik-adik dia dah darjah 3 dan darjah 1 cabaran beg berat ni tak selesai lagi rupanya.. hmmm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails