Archive for June 2015

Hutan Bandar Mutiara Rini, JB


.

salam,
hutan bandar yang baru dibuka tahun 2015 kalau tak silap..tapi tempat ni memang baru,
banyak kemudahan dan sangat sesuai untuk aktiviti keluarga.. kawasan yang luas.. siap ada tasik & biasa memang banyak aktiviti kat sini..
baru ni ada program mpjbt.. macam-macam aktiviti di buat..
siap ada belon panas lagi..
boleh main layang-layang, taman, bola.. berkelah tepi tasik dll
jogging..



excited pegang anak ayam..
 cam kat kg ea..
 mini zoo masa program mjbt
 macam-macam ada masa program..
 hamster
 besh
weee~~~~

kad hari mama


.


Salam,
kenangan daripada anak-anak..
haziq, faris dan izzah..
terharu bila dapat kad2 ni.
tak sangka kejap je anak-anak da besar..
alhamdulillah.. :)

 sangat comel :)
rajin & sangat kreatif
=)










:)

 
adiah papa

xtra hadiah drp haziq syafi..
 
p/s : sayang kalian semua..!

faiz safiy 3y 11m


.

salam.
si kecik nie.. tak pernah potong rambut kat kedai
meraung2 mcm kena ape ntah..huhuhu..

 hoho
 terpaksa papa temankan..
=)
 ade lg x rambut tu...
xde geng nak main..huhuu 
encem x..? hihi

Damai Seafood Village , JB


.

salam, 
alhamdulillah da banyak kali juga sampai ke sini.
kawasan ni agak terpencil mungkin susah sikit nak cari..
pakai waze ada rasanya..hihi
tapi makanan dia memang sedap-sedap
& service yang pantas.. :)
sebelah kedai ni ada kolam memancing ikan..

Alamat :
Damai Seafood Village
50 Jln Kassim Noor,Kg Danga,
Persisiran Perling2,
Johor Bahru

 makan untuk satu family.. dengan tomyam seafood skali.
siap dengan jus tembikai satu jug.
 saiz ikan ni agak besar juga..
 masak 3 rasa..
 butter prawn
sotong masak kampung..

total cost dlm rm145.
( kalau ada event special je boleh makan besh2 gini..hihihi)

train


.

Salam,
al kisah si ayah selalu ke KL sebab kena mengajar..
sejak drp tahun 2015 ni try naik train..
dah banyak kali juga naik train sebab lebih selesa.. boleh tido..
harga pun lebih kurang  macam naik bas.. rm35-rm46 kalau daripada Kempas, JB ke KL
biasanya bertolak jam 1230am dan sampai jam 800am (biasa lebih awal..)

last mengajar kat KL anak-anak teringin naik train..
kalau di jerman selalu juga naik train n boleh kata tiap ari tgk train..
kat sini sebulan sekali pun susah nak jumpa.. kalau nak tengok train ari2 bole la duk KL kot..heee
jadi si ayah pun book la 3 seat train yang siap katil utk anak-anak dan mak anak.
sama2 boleh rasa naik train..besh katanya..
mama pun teruja jugak nk tido dalam train..hahaha..
memula cam berat hati gak nk ikut sebab takut ank2 penat lusa nk sekolah..
tp bila lagi kan nk try.. so ikut jelah.. 
jam 1230am train bertolak jam 1000pm sebelum tu baru nk book tiket online..
nasib ada kosong.. itupun gerabak yang last.. :)

sabo tunggu train datang awal-awal pagi buta..1230 am time nie.. 
hee
syukurlah tak lama sangat tunggu train ni sampai.. lampu bulat yang kuning tu la lampu train drp jauh.. baru sampai..

 ha.. dpt naik daa.... :)
 kakak pun excited gak..
amboi seronoknya dia...
 akhirnyaa... sleeping beauty.. tido ngn mama malam ni..
mama pun x leh tido kalau takde "bantal pelok" nie.. :P

tertutup semua.. ada privacy..
 kaki si kecik..

alhamdulillah.. 
dapat juga rasa naik train.. tilam selesa juga wpun ruang kecil..tapi oklah boleh tido..toilet pun nampak ok..xleh la nk compare toilet kat train jermen nu..perlu usaha lebih keras lagi..Malaysia boleh!
alhamdulillah sampai di KL Central ..abang ala2 backpakers..
 pepagi ke KLCC..bagi anak-anak main2 air kat ctu..sementara tunggu petang papa kena mengajar di UTM KL ..
mcm2 gaye ada..
tengok tu.... 

kebetulan cuti sabtu ..balik hari..
balik jb semula hari yang sama jam 11 pm..
esoknya da sekolah...ahad jam 6am sampai di stesen Kempas, JB.  Mama & papa dah plan drp tempat train terus ke sekolah..
da siap semua baju sekolah, solat subuh dan bersiap kat masjid kita terus ke sekolah..
alhamdulilah.. lancar semuanya.. percutian yang singkat katenya..hihii

p/s: book tiket online 
https://intranet.ktmb.com.my/e-ticket/login.aspx
www.ktmb.com.my/


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails