Memandu UBER


.

Alhamdulillah dah seminggu jadi pemandu UBER. Boleh la untuk tambah duit poket ni kan.. sambil-sambil cari pengalaman ...hihii..

Online dlm 5 hari je seminggu. Part time je biasa keluar jam 830am - 1/2pm camtu..
 dlm 29 hrs & 42 competed trip. Dapat komisyen lagi..hehe

Sebenarnya tak susah untuk mendaftar jadi pemandu UBER.. saya buat pendaftaran online dan isi dalam form yang disediakan. Hanya ambil gambar kad pengenalan, lesen memandu dan insurans kereta & upload online. Syarat jadi pemandu UBER ni ada kereta sendiri, pastikan nama kita ada dalam cover note Insurans kereta.

Jom try jadi DRIVER UBER di JB boleh register & dapatkan RM100 drp UBER.
Daftar sini PEMANDU UBER

Saya daftar & uber proses permohonan dalam 2/3 hari je. Ada kawan ni pagi hantar dokumen petang dah dapat approval jadi pemandu UBER. Bila kita dah approved kita akan dapat emel/sms & kita boleh la start bawa UBER.

ok kawan2 yang nak daftar sebagai penumpang (RIDER) UBER ni boleh  daftar kat bawah ni untuk dapatkan diskaun pertama kali naik UBER. FREE je!.

klik sini utk daftar PENUMPANG UBER. :)

Mula-mula download apps UBER dalam smartphone masing2.. lepas tu daftar. nak jadi penumpang boleh.. pemandu pun boleh. mudah je nak daftar uber ni. sebagai penumpang kalau gunakan UBER ni memang mudah sangat2.. just request je dan tulis tempat nak pick up (ambil). Nanti pemandu UBER akan datang sampailah depan rumah kalau kita request kat rumahlah ;) dan tambang dia memang berbaloi2 sebab murah berbanding teksi biasa.
ha..cubalah.. insyaAllah tak menyesal pilih UBER ni.. hehe :)

p/s : UBER hanya ada di KL, JB, KK & PENANG.




4 Responses to “Memandu UBER”

  1. Kay says:

    Dah lama jgk register pemandu Uber, tapi tak buat trip lg... kalau tolak kos minyak dan tol tu, berapa bersih dapat?

  2. Abe nick says:

    macam best je ..

  3. iu rf says:

    Mr Kay - ada cara nk bagi beruntung memandu uber ni.. kalau nk tau boleh contact / wassap sy. 012 350 0509

    Mr Abe nick - besh. boleh lah buat pendapatan sampingan time ekonomi tgh down ni.. heehe :)

  4. iu rf says:

    berminat nak join uber /grab boleh contact saya 0123500509 :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails